Ekman-Larsson kan trejdas från Arizona

Ny general manager i klubben

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Har Oliver Ekman-Larsson gjort sitt i Arizona?
Foto: Ross D. Franklin / TT NYHETSBYRÅN
Har Oliver Ekman-Larsson gjort sitt i Arizona?

Arizona Coyotes har anställt en ny general manager.

Samtidigt diskuteras det i Nordamerika flitigt om Oliver Ekman-Larssons framtid i klubben.

– Boston, Calgary och Edmonton har alla kollat status på honom, skriver Sportsnets Elliotte Friedman.

Efter sommarens kaos inom organisationen har Arizona hittat en ny general manager. Bill Armstrong tar över rollen från John Chayka som hamnade på onåd med ägaren Alex Meurelo.

Men Armstrong tar över i en tid där trejdryktena hopar sig kring lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson, 29.

Arizona Coyotes-journalisten Craig Morgan har tidigare skrivit i AZ Coyotes Insider att klubben är beslutna om att gå skilda vägar med svensken.

”Intressant”

Det är även på flera andra håll som det diskuteras. Sportsnets trovärdige reporter Elliotte Friedman skriver att flera lag har hört sig för kring Ekman-Larsson, och nämner Boston, Calgary och Edmonton.

Och sajten The Athletic har listat svensken på andra plats över spelare som kan komma att bli trejdade framöver.

”Det finns general managers utanför Arizona som tror att Coyotes är villiga att trejda i princip vilken spelare som helst som är över 25 år. Det gör Coyotes intressant för den som vill förbättra sitt lag. Nye general managern Bill Armstrong kan ha andra planer, men Ekman-Larssons tålamod med ombyggnadsprocessen kan vara på väg att ta slut”, skriver The Athletic.

Långt kontrakt

Sajten skriver att ett problem kan vara Ekman-Larssons kontrakt. Han har sju år kvar med en lönetaksträff som snittar 8,25 miljoner dollar.

Ekman-Larsson har tillbringat hela sin karriär i Arizona – tio säsonger – men har bara fått spela slutspelshockey vid två tillfällen.

Förra säsongen blev 30 poäng på 66 grundseriematcher och fyra poäng på nio matcher i slutspelet. Arizona åkte ut mot Colorado i slutspelet efter att ha förlorat de två sista matcherna med 1–7.

Publicerad:

LÄS VIDARE