Patrick Cehlin

Patrick Cehlin tvingas lägga av

”Min kropp klarar det inte längre”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Patrick Cehlin, 29, avslutar karriären.

Sviter från hjärnskakningarna och psykisk ohälsa sätter stopp för en fortsatt satsning.

”Jag måste prioritera min hälsa”, skriver han på Instagram.

Patrick Cehlin har inte spelat hockey sedan 2018. Forwarden, som gjort totalt 270 matcher i SHL, 112 i AHL och som spelat både JVM och VM för Sverige, har inte repat sig efter de flertalet hjärnskakningar han drabbats av.

Därför tvingas han nu lägga av.

”Det är med ett sorgset hjärta som jag idag vill meddela att min hockeykarriär är över. Min kropp klarar inte längre av att spela och jag måste prioritera min hälsa”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Det är dags för mig att gå vidare i livet, hur jobbigt det än må vara så måste min hälsa komma i första hand. Senaste tiden har varit väldigt påfrestande, dels lider jag fortfarande av mina hjärnskakningar men också pga av psykisk ohälsa, något jag aldrig tidigare i mitt liv upplevt”.

”Världens bästa jobb”

Cehlin inledde sin karriär i Djurgården, som han tillhörde fram till 2012 då han lämnade för att testa lyckan i Nordamerika. Därefter har det blivit spel i Leksand, Rögle och Luleå.

”Jag vill från botten av mitt hjärta tacka alla jag har fått stötta på och lära känna via hockeyn, alla lagkamrater, människor runt om klubbarna jag spelat för, alla funktionärer, fans och människor i hockeybubblan, det är tack vare erat engagemang jag har fått ha världens bästa jobb & för att ni gör hockeyn & dess inramning till vad det är”, skriver Cehlin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Anton Hedman lägger av efter skadebesvären

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Patrick Cehlin

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey