• NHL

Lehner höll säsongens första nolla

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Alex Ovetjkin och de andra Washington-stjärnorna sköt och sköt, men Robin Lehner var omöjlig och stoppade allt.

Ett stenhårt ”Ovie”-skott stoppade han rentav med huvudet.

– Han sköt sönder min mask. Det var lite otäckt, jag kände hur hela masken böjde sig in mot mitt käkben, säger den svenske Vegas-målisen efter säsongens första nolla.

Att det säga att det var Washington mot Lehner för hela slanten i Capital One Arena är att ta i, utespelarna framför keepern från Göteborg fick ändå iväg 29 skott mot Vitek Vanecek i hemmakassen.

Men de gjorde bara ett mål, fem och en halv minut in i andra perioden, och sedan var det upp till Robin att bärga de två poängen.

– Ja, vi hade inte vunnit om inte vår målvakt varit så bra. Vi behövde det här av ”Lenny”, säger Golden Knighs-coachen Pete DeBoer.

Sammanlagt stoppade den 30-årige bjässen som liknar sig själv vid en panda 34 skott och höll alltså säsongens första nolla.

– Det är trevligt att hålla nollan, helt klart. Men framförallt känns det bra att få inleda en riktigt viktig roadtrip med en vinst. Det här var två stora poäng, slår han fast.

Som allra svettigast var aftonen för Robin när Capitals fick ett långt fem-mot-tre-läge strax efter Michael Amadios 1–0-mål – och det var också då Alex Ovetjkin träffade honom rakt i plytet med ett slagskott så stenhårt att han tvingades byta mask.

– Det var nog det hårdaste skott jag fått i huvudet, han sköt sönder min mask. Det var lite otäckt, jag kände hur hela masken böjde sig mot mitt käkben, berättar Vegas-stjärnan.

– Tur för mig att det inte var ännu hårdare.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Robin Lehner.
Robin Lehner.
Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Han har hockey-Sveriges hårdaste bössa

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

• NHL

Robin Lehner

NHL

Washington