Stålbergs första mål i nya klubben

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Det har börjat fint för Viktor Stålberg i Ottawa.

Senators tog i natt andra raka segern sedan veckans trejd-fest – och den 31-årige göteborgaren gjorde sitt första mål för sin nya klubb.

– Det är roligt att vara tillbaka i slutspelracet igen, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern mot Columbus.

Foto: TT

Det gick undan när Carolina Hurricanes trejdade Viktor Stålberg till Ottawa i tisdags.

– Ja, jag satt på bussen efter morgonvärmning i Florida när jag fick samtalet och två timmar senare gick min flight. Så det blev lite hektiskt, berättar han på telefon från sin hemstad.

Men den både storväxte och snabbe veteranen – som nu är den aktive svensk som spelat i flest NHL-klubbar; utöver Carolina och Ottawa har han också representerat Toronto, Chicago, Nashville och New York Rangers – hade inget emot att sätta sig på planet till den kanadensiska huvudstaden.

–Nej, det kändes mest spännande. Vi har ett riktigt bra lag och det är verkligen roligt att få vara med i playoff-jakten igen, fortsätter han.

Bra går det också. I alla fall hittills. Sens slog Colorado med 2-1 i torsdags och följde upp med en 3-2-seger mot Columbus i natt.

Imponerad av Karlsson

– Jag och Burrows bidrar med lite mer djup i truppen. Det är väl det enda lilla bekymmer de haft här, nu behöver inte vissa spelare belastas lika hårt, menar Viktor.

Well, nyförvärven gör mål också. Alex Burrows – som kom från Vancouver i veckan – stod för båda mot Colorado och i natt var det Viktors tur att göra sitt första som Ottawa-senator.

– De har sagt åt oss större spelare att hålla oss framför kassen och det blev ju lyckat ikväll. Pucken damp plötsligt bara ner framför mig och jag kunde trycka in den i tom kasse. Det är alltid kul att kunna bidra på det sättet.

Även Erik Karlsson gjorde mål, efter en magnifik framspelning av Mark Stone , och Ottawa-kaptenens har redan väckt förnyad respekt och beundran hos sin nye svenske lagkamrat.

– Ja, alltså, när man spelare med Erik och får mer tid att hålla kolla på vad han gör på isen blir man ännu mer imponerad. Det är faktiskt helt otroligt hur jäkla bra han är, konstaterar Viktor.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!