Omedelbar Abbott-effekt för Rögle

Tennissiffror i amerikanens debut

Av: Jacob Larsson, Mattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Bröderna Abbott har tagit över Rögle med besked.

Efter nio (!) raka förluster tog skåningarna en jordskredsseger mot Örebro.

– Jag är inte förvånad. Jag kände i omklädningsrummet att killarna var fokuserade och redo att få bort stenen från axlarna och spela agressiv hockey och för varandra, säger nya tränaren Cam Abbott.

Foto: BILDBYRÅN

Rögle har haft det tungt i SHL och låg inför kvällens omgång hjälplöst sist i SHL.

Den dystra perioden har tvingat fram förändringar i skåningarnas organisation. Bland annat har Anders ”Masken” Carlsson uppgett att han hoppar av sportchefsjobbet efter säsongen – och Anders Eldebrink lämnade tränarposten med omedelbar verkan för tre veckor sedan.

Chris och Cam tog över

In kom istället Chris och Cam Abbott. Den sistnämnde debuterade i båset som tränare i kväll mot Örebro – och kunde knappast ha fått en bättre start på sitt nya jobb.

Rögle krossade Örebro med hela 6–1 efter att den egna produkten Melvin Karlsson, som fick chansen i sin blott andra SHL-match, öppnat målskyttet i ett kokande Lindab Arena.

”Visste vad jag skulle göra för målgest”

– Sjukt kul. Jag har tänkt så mycket på det här ögonblicket att jag visste vad jag skulle göra för målgest när jag gjorde mål. Det känns som att det är något nytt på gång här, sa 19-åringen om sitt första SHL-mål någonsin.

Därefter rullade det på, och innan den första perioden var över stod det 3–0 på resultattavlan.

Matchen slutade till sist hela 6–1 till skåningarna sedan Cade Fairchild fullbordat tennissiffrorna två minuter in i den tredje akten.

Ödmjuk Abbott efter segern

Efter matchen var det en nöjd, men ödmjuk Cam Abbott som berömde sina spelare.

– De är proffs. De förstår spelet och förstår budskapet vi ville få ut. Mycket handlar inte om vad som händer på isen eller mellan öronen. Tankar och hur du tar dig an saker. Det är ett privilegium att spela hockey. Jag hade bytt mina
skor mot ett par skridskor när som helst, säger 34-åringen.

Publiken skanderade ditt och Chris namn länge i den tredje perioden?

– Jag och Chris uppskattar verkligen det och det var väldigt coolt. Det borde vara sista gången vi hör den ramsan. De borde hitta killen som jobbar hårdast i matchen och skrika hans namn de sista fem minuter. De är killarna som gör jobbet här. Vi leder de bara i rakt riktning. Om fansen gör det blir jag glad, säger Cam Abbott.

Hur är känslan nu efter matchen?

– Jag är glad. Jag och Chris är skyldig den här klubben mycket. Vi fick chansen av Roger Hansson och fick chansen nu.

”Sämsta matchen i år”

Örebros tränare, Niklas Sundblad, var inte lika munter.

– Vår sämsta match för i år, vi viker ned oss totalt. Vi behöver inte analysera den här insatsen något mer än så, sa en bedrövad Sundblad till C More.

I och med segern bröt Rögle sin nio (!) matcher långa förlustsvit, men är alltjämnt kvar på jumboplatsen med fem poäng upp till säker mark.

Örebro åkte på sin andra raka förlust och parkerar i mitten i SHL-tabellen.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!