William Nylanders strejk slår NHL-rekord

Mike Babcock säker: ”Kommer att vara här”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Klockan fortsätter att ticka för William Nylander.

22-åringen måste skriva på innan 1 december för att få spela i NHL den här säsongen. Ingen spelare i Nylanders situation har det senaste årtiondet väntat med att skriva på så här långt in på säsongen.

Torontos tränare Mike Babcock verkar dock övertygad om att svensken är nära att återvända till spelartruppen.

William Nylander, 22, står fortfarande utan kontrakt och om han inte kommer överens med Toronto Maple Leafs innan den 1 december kommer han inte få spela i NHL den här säsongen.

Överenskommelsen om att spelare som likt Nylander är så kallade ”restricted free agents” måste skriva på innan 1 december uppkom efter säsongen 2000/2001. Då spelade inte Michael Peca på hela säsongen efter att inte ha kommit överens med Buffalo Sabres.

Passerar Kyle Turris

Men enligt Sportsnet-experten Chris Johnston har Toronto ingen brådska, han menar att klubben överväger att låta svensken missa hela säsongen.

– Trots att det är så nära (deadline) nu så känner Toronto inte att det här måste få en lösning innan den 1 december, sade han i programmet "Hockey Night in Canada” för några dagar sedan.

Endast elva spelare det senaste årtiondet har väntat längre än en vecka in i säsongen innan de skrivit på, enligt Dominik Zriom på capfriendly.com, rapporterar Sportsnet.

Ingen har väntat längre

Kyle Turris är den som har varit närmast 1 december då han skrev på för Arizona 22 november 2011.

I dag är det 23 november.

Därmed finns det ingen spelare det senaste årtiondet som har väntat så länge som William Nylander med att skriva på, enligt Zriom.

Samtidigt har det ryktats om att Nylander kan trejdas bort. Men enligt Chris Johnston på Sportsnet är det ingen självklar lösning.

– Om det inte dyker upp en trejd, och vi pratade i förra veckan om faktumet att Toronto läser av marknaden, och Nylanders krav inte stämmer överens med vad de andra klubbarna är beredda att betala så har Toronto inga problem med att låta spelaren sitta av en säsong.

Vem syftar han annars på?

En som dock verkar vara övertygad om att svensken spelar för Toronto igen snart är lagets egna tränare Mike Babcock.

I en intervju med TSN – som publicerats på kanalens Instagram sent under torsdagskvällen, svensk tid – berättar han att laget kommer att förstärkas inom kort.

– Jag är överväldigad över mitt lag. Vi fick en bra start på säsongen och vi tror att laget bara kommer att bli bättre. Vi saknar några tongivande spelare, men de kommer att vara här snart. Så vi kommer att bli ett bättre lag, säger Babcock.

Hans uttalande har fått många att spekulera i om Nylander snart är tillbaka i truppen då Babcock påpekar att flera pusselbitar är på ingång.

Amerikanen Auston Matthews är den enda spelaren på skadelistan för tillfället, så vem är det annars han syftar på?

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!