Chockförlust för AIK på hemmaplan

Publicerad 2015-12-13

Vita Hästen skrällde på Hovet

Vita Hästens Joachim Nermark och målvakt Linus Söderström jublar efter segern mot AIK.

AIK brände chansen att gå upp i serieledning.

Hemma mot Vita Hästen blev det förlust – efter ett chockmål i slutminuterna.

– Skitsamma om vi leder serien eller inte, säger Roger Melin efter 1–2-förlusten.

Roger Melin.

AIK hade sex raka segrar.

Och 14 av 15 vinster på Hovet.

Därför tycktes Vita Hästen, på förhand, vara en munsbit för ett AIK som dessutom hade chansen att gå upp i serieledning.

Men gästerna från Norrköping bjöd på en saftig knall.

Sköt 43 skott

Först sköt Tobias Liljendahl in ledningspucken i slutskedet av den första perioden, men efter en kavalkad av målchanser för hemmalaget kom till slut utdelningen när Emil Lundberg fiskade upp en retur, tog köksvägen och sköt in 1–1 mellan benen på målvakten Axel Brage.

Sedan var det AIK för nästan hela slanten.

Solnalaget sköt 43 skott, men visade stor ineffektivitet och fick inte pucken i nät.

– Vi var omständliga och för långsamma, säger AIK-tränaren Roger Melin.

Avgjorde i slutet

Vita Hästen var betydligt mer effektivt.

Med drygt tre minuter kvar av den tredje perioden kom nästa kalldusch för AIK. Marcus Eriksson höll sig nämligen framme mitt i hemmadominansen och vispade in 2–1-pucken och blev stor segerhjälte.

Därmed gör Vita Hästen sällskap med Tingsryd som de enda två lagen som slagit AIK på Hovet den här säsongen.

Att AIK bommade serieledningen bryde sig inte Melin nämnvärt om.

– Skitsamma om vi leder serien eller inte. Det är långt kvar på säsongen och jag tänkte absolut inte på att vi kunde gå upp i serieledning inför matchen, säger han.

Karlskoga åkte också på en oväntad förlust på hemmaplan.

Trots ledning med både 2–0 och 3–2.

Men med 42 sekunder kvar av mittperioden kvitterade Almtunas Michael Haga och i upptakten av den andra perioden hade Uppsalalaget vänt när Daniel Ljunggren prickade in 3–4-målet.

Men det blev trots allt poäng för Karlskoga som jagar Oskarshamn och Västerås i toppen.

Efter en forcering i slutskedet fick Christian Berglund pucken i nät – med sex sekunder kvar.

Men Almtuna skakade av sig besvikelsen över det snöpliga baklängesmålet och avgjorde i förlängningen, Michael Haga med sitt andra mål i matchen.