Tre Kronor krossade Tyskland – upp i topp

Uppdaterad 2017-05-10 | Publicerad 2017-05-06

Tre Kronor tystade den tyska hemmapubliken ordentligt.

Efter en 7–2-kross så toppar nu Sverige en haltande grupp A.

– Det är skönt att målen kommer och att vi vinner, säger tvåmålsskytten William Nylander i TV 12.

Efter att inledningsdagen bjudit på svensk förlust och tysk skrällseger var pressen på Tre Kronor inför kvällens VM-match i Köln.

En press Sverige stod emot bra. Men det var ingen särskilt logisk väg till tre poäng.

I första perioden dominerade Sverige, men man gick ändå bara till periodpaus med 1–1 efter mål från Oliver Ekman Larsson och Patrick Hager.

Viktigt mål i slutsekunden

Efter att Sverige öppnat andra perioden med 2–1 från Victor Rask, och en otäck skada på Elias Lindholm, tappade Tre Kronor fart. Tyskland kvitterade också genom Phillip Gogulla. Men två bra prestationer gav Sverige två matchavgörande mål. Först var det Marcus Krüger som på egen hand bröt in på mål och skapade farligheten som Linus Omark till slut kunde sätta 3–2 på. Och med bara sekunder kvar att spela av mittenperioden stod William Nylander för en läcker prestation innan han spelade fram till Jonas Brodin som direktsköt 4–2.

”Lill-Nyllet”-show i tredje

5–2 vispade Gabriel Landeskog in på retur på ett Victor Rask-skott innan William Nylander tog över showen. Först stänkte han in 6–2 i krysset efter en snabb spelvändning. Ett mål så läckert att Toronto-tränaren Mike Babcock inte kunde låta bli att dra på sina stela smilband på läktaren.

Och bara 1,19 senare satte han även avslutande 7–2 mellan benen på Thomas Greiss som fick se sig utbytt.

– Jättekul att få se William Nylander att få utdelning, han visar vilken världsklasstalang han är, säger Rikard Grönborg.

Storsegern tar Sverige upp i topp på den haltande grupp A-tabellen. Sveriges nästa match är mot USA klockan 20,15 på måndag kväll.