Ottawa vände och vann i sudden

Publicerad 2017-04-16

Wow, vilken vändning!

Ottawa låg under med 1–3 och allt såg nattsvart ut.

Men två kvicka mål i tredje perioden och ett tidigt avgörande i sudden gav en 4–3-seger mot Boston.

Lagkapten Erik Karlssons förarbete till 3–3 var matchens absoluta läckerbit.

I onsdags förlorade Ottawa Senators den första åttondelsfinalen hemma mot Boston Bruins med 1–2.

Det såg illa ut även i match två i Canadian Tire Centre på lördagskvällen.

I slutet av den andra perioden styrde Patrice Bergeron in 3–1 för Bruins i powerplay och då talade inte mycket för hemmalaget.

En ny förlust skulle gett ett i det närmaste omöjligt läge när matchserien vänder till Boston för två matcher.

Men trots en knagglig offensiv lyckades Chris Wideman och Derick Brassard – inom loppet av 2 minuter och 20 sekunder – sätta 2–3 och 3–3.

Vackert förspel av Karlsson

Förspelet till kvitteringen var hockeygodis signerad ”Sens” lagkapten Erik Karlsson, 26.

Den svenske stjärnbacken fick tag på pucken vid offensiva blå och åkte runt halva zonen i en vid båge innan han serverade Brassard en puck som denne enkelt kunde slå in i öppen kasse förbi Boston-målvakten Tuukka Rask.

Snyggt värre – och framför allt väldigt, väldigt viktigt.

För redan efter 1.59 av sudden death avgjorde sedan Karlssons backkollega Dion Phaneuf, 32, med ett slagskott från blå linjen.

Således 1–1 i bäst av sju matcher och nästa drabbning sker i TD Garden i Boston på måndag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se