Lehners galna match: ”Overklig”

Publicerad 2019-11-11

Robin Lehner blev stor hjälte för Chicago med hela 53 räddningar i natt.

Det är flest antal räddningar i NHL den här säsongen och dessutom är han nu den fjärde målvakten i Blackhawks historia att rädda 53 skott i en match.

Två mål av William Nylander och ett av Andreas Johnson hjälpte inte Toronto som förlorade mot Chicago med 5–4 på bortais.

Hemmalagets seger verkade nästan klar efter första perioden, då Chicago satte fyra puckar medan Toronto bara fick in ett, Nylanders sjätte mål för säsongen.

Men efter en mållös andra period fick kanadensarna ny fart. Svenskmål av både William Nylander och Andreas Johnson och ett av John Tavares. Men även Chicago gjorde mål så närmare än uddamålet kom Maple Leafs aldrig trots ett galet tryck mot Chicagoburen.

Robin Lehner höjs till skyarna efter sina 53 räddade skott, varav nästan hälften i tredje perioden.

”Overkliga räddningar”

– Herregud, han var otrolig. Från andra perioden gjorde han några helt overkliga räddningar. Men vi måste spela bättre framför honom, sa lagkamraten Patrick Kane efter matchen.

Robin Lehners 53 räddningar är flest den här säsongen i NHL och sjätte mest de senaste fem åren i ligan.

– Jag försökte bara hålla pucken borta, säger svensken som dock inte vill ta åt sig äran för segern.

– Killarna blockerade skott, vi slet ont allihop, det var en lagseger.

William Nylander gör första målet på Robin Lehner. Men Lehners Chicago vann matchen.