Djurgårdens sportchef skällde ut spelarna i paus

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:

Djurgården klappade igenom hemma mot Rögle.

Det fick sportchefen Joakim Eriksson att ta över omklädningsrummet i andra periodpausen.

– Jag var upprörd, det var nog både jag och 6000 till här inne, säger han.

0–1 i den första perioden blev till 0–5 på sju och en halv minut i den andra perioden.

Vid ställningen 0–2 tog Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson timeout, men 0–3 kom 50 sekunder senare.

0–4 och 0–5 kom sedan under 22 sekunder i samma egna powerplay.

Med 1–5 inför den sista perioden gick Djurgården-spelarna in i omklädningsrummet med hängande huvuden.

Jocke Eriksson i
Foto: CMORE
Jocke Eriksson i

”Måttet var rågat”

Det fick sportchefen Joakim Eriksson att gå in i omklädningsrummet och höja rösten i den andra periodpausen.

Joakim Eriksson tog över från huvudcoachen Robert Ohlsson.

– Någonstans måste spelarna komma ut till match och slå näven i bordet när ”enough is enough”, nog är nog, och visa vad de har för energi i de situationerna. De får visa att det betyder något här på hemmaplan inför fansen eller inte, jag tycker inte att jag såg det varken från ledare från bänken annat än Robert Ohlsson eller från spelare, säger Joakim Eriksson.

Djurgårdens sportchef menar att det sett likadant ut i matcherna borta mot Leksand och hemma mot Oskarshamn den senaste tiden, trots segrar med 4–0 respektive 3–2 på övertid.

– Jag samlade ihop spelare och ledare, det är väldigt sällan jag gör det. Nu var måttet rågat, det har sett ut så här i flera matcher men vi har ändå hittat vägar att vinna matcherna vilket å andra sidan kan vara en styrka – det är för många prestationer och ageranden den senaste tiden för att jag skulle låta det gå obemärkt förbi, säger Joakim Eriksson.

Ville sända signal uppifrån

Tv-bilderna från C More inifrån omklädningsrummet innehöll inget ljud, men det syntes tydligt att Joakim Eriksson var upprörd och arg.

– Jag var arg kanske, sedan kanske man ska diskutera hur arg eller nyanserad man ska vara. Jag ville bespara Robert Ohlsson som ofta får gå in och ta den hårfönen och vara den arga ledaren, jag ville sända en tydligare signal från ett steg högre upp i hierarkin både till spelare och övriga ledare – det var min målsättning och mitt syfte, andra får väl värdera om det var rätt signal och rätt tid, säger Joakim Eriksson.

Var du och Robert Ohlsson överens om att du skulle ta snacket i omklädningsrummet?

– Jag sa bara till honom, vi konstaterade snabbt att det inte fanns någon energi i det här rummet och så kan det inte vara. Det var en snabb gemensam avstämning och jag sa att jag kommer att ta det här och han bara nickade.

”Tappade hedern”

Efter tre raka hemmamatcher har Djurgården nu två bortamatcher innan landslagsuppehållet i nästa vecka, Skellefteå på torsdag och Färjestad på lördag.

– Jag tror alla har respekt för att man kan förlora, det finns väldigt starka motståndare och Rögle gjorde en bra insats. Sedan kan man förlora med hedern i behåll och jag tyckte inte att vi förlorade med hedern i behåll, säger Joakim Eriksson.

Robert Ohlsson bekräftar för Sportbladet att han och Joakim Eriksson var helt överens om situationen i omklädningsrummet.

– Det var sämsta jävlar anamma jag upplevt i Djurgården. Jag är otroligt besviken, det var fruktansvärt dåligt, vi gjorde inget rätt, säger Robert Ohlsson.

Vid ställningen 0–5 bytte Djurgården-målvakten Niklas Svedberg ut mot Karri Rämö mellan stolparna.

Niklas Svedberg var rasande när han åkte ut i båset, han slog av klubban mot sargen och kastade handskarna i golvet.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!