Leksands SHL-premiär räddas – av flygplan på Legoland

Av: Marcus Leifby, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett jetplan från Legoland.

Så räddades Malmös flygtur och Leksands hemmapremiär – ny startid är 18.45.

– Vi siktar på att åka iväg 15:40, säger Patrik Sylvegård, general manager för Malmö Redhawks.

Vid 10.20 på lördagsmorgonen satt hela Malmös A-lag med tränare, övriga ledare i det lilla flygplanet som skulle ta klubben till Romme Airport för att senare bussas till Leksand för SHL-premiären.

Men en motor på propellerplanet startade inte.

Malmös general manager Patrik Sylvegård beskrev problematiken såhär:

– De kan inte tvångstarta en diesel-motor och nu måste de även byta personal här i Malmö. Vi funderar på att ta oss till Köpenhamn eller försöka hitta ett nytt plan på Sturup. Givetvis är jag ledsen för det här, men inget vi kan råda över, säger Patrik Sylvegård.

1 av 2 | Foto: Patrik Sylvegård
Malmöspelarna i planet som inte kunde lyfta

Fått loss ett flygplan

Laget fick lämna det trasiga planet och slog sig ned på en sportbar i Sturups flygplats.

En jakt att hitta ett nytt flygplan och en pilot som hade tillstånd att framföra det inleddes. Kanske inte det lättaste arbetet på en lördag.

Vid 13:30 kom beskedet att Redhawks fått loss ett plan från Danmark, ett jetplan.

– Bra jobbat av alla inblandade. Vi beräknar att lämna Malmö cirka 15.40. En timme i luften och sedan 45 minuter i buss. Sedan en timme för grabbarna att värma med mera. Blir match närmare 19:00. Det blir kanon, säger Patrik Sylvegård som hyllar assisterande tränaren Martin Fillander i det nya jobbet som logistik-ansvarig.

– Jag har varit i kontakt med vårt bokningsbolag hela dagen. Vi har nu fått tag i ett flygplan från Legoland, Billund. Det är ett jetplan och ”crewet” är från Billund också. Flygplanet har stått standby och är tänkt att användas vid sådana här tillfällen. Bra lagsamarbete över arbetet, säger reseplanerare Fillander.

▪▪▪

Flygstrulet får även konsekvenser för SDHL – matchen mellan Leksand och HV 71 flyttas till B-hallen, Weda Skog arena.

– Det är vi i SDHL som tillsammans med förbundet och Leksand bestämt att göra så här, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef SDHL.

Var det aktuellt att tidigarelägga SDHL-matchen?

– Vi har inte fått något besked om när Malmö kommer, hade vi vetat att de inte skulle komma alls hade det varit en annan sak, eller om vi fått en exakt tid, men det har inte gått att få fram. Det gjorde det svårt för oss att tidigarelägga matchen. Dessutom har lagen i SDHL planerat för att spela vid en viss tid, med allt vad det innebär. Vi tyckte att det blev bäst så här, säger Lindeberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!