Knallen: Edmonton utslaget ur Stanley Cup-slutspelet

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Ridån har gått ner – det blir ingen mer Connor McDavid-show i Stanley Cup-slutspelet.

För jodå, även Chicago ställde till med skräll och slog ut Edmonton i natt.

– Nu börjar det roliga och jag har en känsla av att vi bara kommer bli bättre och bättre, säger klubbikonen Jonathan Toews efter den avslutande 3-2.

Det var i sanning de fullbordade skrällarnas fredag i playin-dramat i Edmonton och Toronto.

Först slog Arizona ut Nashville, sedan såg Montreal till avsluta Pittsburghs säsong – och innan någon hann smälta de bomberna stod även Connor McDavid och de andra stjärnorna i Edmonton på sin hemmais med tårar i ögonen.

Ty de hjälpte inte att de tog ledningen med 1-0 45 sekunder in i fjärde ronden mot uppstickaren Chicago – eller att Ryan Nugent-Hopkins i början av andra perioden kvitterade den 2-1-ledning motståndarna vid det laget hade skaffat sig. Blackhawks – tolva i den västra tabellen när grundserien avslutades i mars – vann lik förbaskat med 3-2, efter avgörande mål av Dominik Kubalik i mitten av tredje perioden.

Oljemännen jagade vilt de sista minuterna, men förgäves. Festen i bubblan tog obönhörligen slut.

– Man kan inte vänta sig att vinna slutspelsmatcher med bara en kedja. Vi behöver mer djup i truppen, säger Oliers-coachen Dave Tippett oväntat frankt.

Den varan – djup – visade sig dock finnas gott om hos unga Blackhawks. Liksom en massa annat som inte riktigt synts till tidigare under säsongen.

– Vi blev väldigt glada när vi fick möjlighet att vara med i slutspelet för första gången på ett tag och sa åt varann att vi skulle göra något speciellt av den chansen, säger Jonathan Toews, som assisterade till Kubaliks avgörande.

– Nu börjar det roliga och jag har en känsla av att vi bara kommer bli bättre och bättre.

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!