Nyman i möte med Brynäs

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Stefan Nyman, 47, blir ett allt hetare namn för Brynäs.

Enligt Sportbladets uppgifter har parterna nu träffats för att diskutera en möjlig lösning för framtiden.

– Vi har pratat med/om några tänkbara namn, av respekt för alla så kommenterar jag inga namn, skriver Brynäs sportchef Michael Sundlöv i ett sms.

Redan den 1 januari kunde Sportbladet avslöja att Brynäs hade varit i kontakt med Stefan Nyman. Den förre djurgårdstränaren fick den 18 december sparken från schweiziska storklubben Lugano, där han var assisterande tränare till finländaren Sami Kapanen.

Bara en vecka efter Sportbladets avslöjande sparkade Brynäs sin huvudtränare Magnus Sundquist. 

Sedan dess har jakten på en ny huvudtränare intensifierats. De tidigare assistenterna till Sundquist, Ove Molin och Mikael Holmqvist, tog tillfälligt över och har fört Brynäs till två raka segrar.

Men Brynäs har varit tydliga med att de ska ha in en ny huvudtränare. Antingen så fort som möjligt eller senast till kommande säsong. Stefan Nyman står högt upp på Brynäs lista över tänkbara kandidater.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska även Oskarshamns duo Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg också vara aktuella. Men i så fall i primärt först till nästa säsong.

Stefan Nyman.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Stefan Nyman.

Flera från Brynäs har träffat Nyman

Nyman själv berättade för Sportbladet att han blir kvar i Schweiz åtminstone januari ut, för att göra klart utköpet med Lugano och på grund av skattetekniska skäl.

– Jag blir garanterat kvar i Lugano månaden ut. Sedan har jag inga fler kommentarer, sa Nyman då.

Enligt Sportbladets uppgifter har kontakterna intensifierats den senaste tiden och ett flertal personer från Brynäs organisation ska ha träffat Nyman vid minst ett tillfälle.

– Vi har pratat med/om några tänkbara namn, av respekt för alla så kommenterar jag inga namn, kommenterar Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Sportbladet har varit i kontakt med Stefan Nyman:

– Just nu har jag inga kommentarer om min framtid, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!