Frölundastjärnan ut skadad när Norge föll

Publicerad 2019-05-11

Storförlust med 2–7.

Kanske desto mer oroväckande för de norska fansen, och även Frölundafans, var nog en annan händelse.

Mats Rosseli Olsen fick avbryta VM-matchen mot Tjeckien med en befarad knäskada.

Med sex minuter kvar av förstaperioden mellan Norge och Tjeckien i Ishockey-VM så kom det oroväckande bilder för de med Frölundasympatier.

Norrmannen tillika Frölundaspelaren Mats Rosseli Olsen, 28, knätacklades från sidan av Radko Gudas, och blev sittandes med uppenbara smärtor i vänsterknäet.

Vänsterforwarden kunde inte fullfölja matchen, utan fick hjälpas ut från isen med en befarad knäskada.

– Det är fel norrman för mig som blir skadad där. Tyvärr är det min kära spelare Rosseli Olsen som ser ut att åka på en knäskada, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg i SVT:s sändning.

Gudas fick sitta två minuter i utvisningsbåset för tilltaget.

Trots det kunde Tjeckien avslutade förstaperioden med en 3–1-ledning i matchen, som efter två perioder hade utökats till 5–1. När slutsignalen gick hade tjeckerna, som slog Tre Kronor i premiären i går (fredag), vunnit sin andra match i mästerskapet med 7–2.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se