Uppgifter: Stjärnbacken överens med SHL-klubben

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Växjö är på väg att landa en riktig drömvärvning.

Enligt Sportbladets uppgifter är backen Joel Persson, 26, överens om en återkomst. 

– Växjö är absolut ett alternativ, jag hade två väldigt bra år där och hockeyn som spelas i SHL passar mig bra, säger han.

Växjö är på jakt efter en spelande back med specialkompetens i powerplay. Rekryteringen av Mat Bodie till den här säsongen blev en flopp och nu har Växjö siktet inställt på en back som passar perfekt in på arbetsbeskrivningen. 

Nämligen återvändaren Joel Persson. 

Joel Persson.
Foto: BILDBYRÅN
Joel Persson.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska parterna vara muntligt överens även om klubbar i Ryssland och Schweiz ryckt i den skicklige backen.

– Jag förstår kopplingen till den organisationen (Växjö) och visst finns det intresse från båda håll, men det är absolut ingenting klart. Vi för diskussioner med några klubbar, säger Persson. 

Enligt vad Sportbladet erfar har skåningen redan nobbat några anbud från både Schweiz och KHL.

– Ryssland kanske inte är högaktuellt i dagsläget, men kanske i framtiden.

Från division 1 till SM-guld

Persson själv är sedan en tid tillbaka hemma i Osby.

– Man har väl tittat över sina alternativ. Det var en upp-och-ner-säsong i Nordamerika, även om jag kände mig mer och mer bekväm i en ny miljö i San Diego. Inga dörrar är stängda där. Samtidigt är det bra hockey som spelas i Europa, det finns tre bra ligor här (SHL, KHL och NLA) som är intressanta, säger han.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Persson i Växjötröjan.

En annan sak som skjuter saker framåt, och som Persson är noga med att poängtera, är att säsongen formellt inte är avslutad i Nordamerika. Det finns fortfarande en förhoppning om att NHL-säsongen ska kunna avslutas.

Joel Persson slog igenom ned dunder och brak under Växjös guldsäsong för två år sedan. Direkt från division 1 tog han klivet in i SHL och dominerade från sin backplats. 

Perssons spel räckte ända fram till ett kontrakt med Edmonton Oilers. Efter att ha varit utlånad till Växjö för två år sedan flyttade Göingesonen över till Kanada inför den här säsongen. 

NHL-drömmen blev uppfylld direkt – men bara i tretton matcher. I november flyttades den högerfattad backen ner till AHL. I februari trejdades han bort till Anaheim där han direkt skickades till AHL-laget San Diego Gulls. 

Publicerad: