Robin Lehners framtid osäker – aktuell för flytt

Svensken kan tvingas lämna New York Islanders

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

Robin Lehner, 27, har haft en succésäsong i New York Islanders.

Men trots det uppges hans framtid vara osäker i NHL-klubben.

”Framtiden kan finnas någon annanstans”, skriver sajten The Athletic.

Svensken skrev på ett ettårskontrakt med Islanders förra sommaren där lönen låg på 1,5 miljoner dollar, motsvarande närmare 15 miljoner kronor.

Men kontraktet löper ut om ett par dagar. Och hittills har Robin Lehner, som blev nominerad till NHL:s främsta målvakt under den gångna säsongen, inte blivit erbjuden ett nytt avtal.

Nu kommer sajten The Athletic med uppgifter om göteborgarens framtid. De skriver att framtiden i Islanders är högst osäker och att klubbens general manager Lou Lamoriello vill ge 27-åringen ett kortare flerårsavtal med lön på max fem miljoner dollar, cirka 45 miljoner dollar.

Flera klubbar intresserade

I samband med NHL-awards förra helgen kommenterade Lehner sin framtid.

– Jag har inga planer på att prata med något annat lag just nu. Som jag har förstått det vill inte Lou Lamoriello göra det heller. Förhoppningsvis hittar vi en lösning, sa Lehner förra helgen.

Enligt The Athletic kan Florida Panthers vara en trolig klubbadress, om Lehner lämnar. Carolina Hurricanes och Columbus Blue Jackets är också ute efter en ny målvakt. Men de är inte speciellt sugna på att ge ett långtidskontrakt.

Publicerad:

LÄS VIDARE