”Har fått höra att han bestämt sig”

Lundqvist uppges vilja fortsätta i NHL

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Framtiden är oviss för Henrik Lundqvist, 38.

Men enligt uppgift har han redan bestämt sig.

”Vi har fått höra att han tänker fortsätta spela i NHL”, säger en källa till The Athletic.

I går (onsdag) bekräftade New York Rangers att de köper ut Henrik Lundqvist från hans kontrakt. Därmed lämnar han klubben han tillhört i 15 års tid.

”Jag kom hit med stora förhoppningar och stora drömmar men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig den fantastiska resan som låg framför oss”, skrev Henke på Twitter.

Frågan alla ställer sig är: Vad händer nu?

Vill fortsätta

Brodern Joel gick så sent som i måndags ut och dementerade att en comeback i Frölunda och SHL skulle vara aktuellt. Därmed återstår två alternativ: Att hitta en ny NHL-klubb eller avsluta karriären helt.

Enligt uppgift verkar Lundqvist ha bestämt sig för att fortsätta i NHL, förutsatt att han hittar en klubb som passar. En källa säger till sajten The Athletic att han hört uppgifterna från ”åtminstone en klubb”.

”Vi har fått höra att han tänker fortsätta spela … förutsatt att det finns en marknad för honom”, säger källan till The Athletic.

”Spelade med barn”

Källan tror också att det kommer finnas intresse för 38-åringen.

”Jag tror han kommer kunna fortsätta (i NHL). Visst, de två senaste åren har varit tuffa, men då har han spelat med en massa barn framför sig. I ett bra lag med ett stabilt försvarsspel kanske han håller i en säsong till”, säger källan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!