Ishockey

”Vi ville göra det som var rätt för Henrik”

Av: 

Emil Eiman Roslund

HOCKEY

Han valde att bryta med Henrik Lundqvist.

Nu motiverar New York Rangers klubbpresident beslutet.

– Det är som det är, säger John Davidson.

Nu, några dagar efter beskedet att Henrik Lundqvist köps ut från New York Rangers efter 15 år i klubben, uttalar sig John Davidson om uppbrottet. Klubbens president menar att det här var rätt läge att bryta med 38-åringen vars kontrakt skulle gått ut efter den stundande säsongen.

– Vi ville göra det som var rätt för Henrik. Vi jobbade tillsammans med Henrik och hans representanter. Vi hade några diskussioner och kom fram till att det här var rätt tidpunkt att avsluta av flera skäl. En var att Henrik skulle kunna frigöra sig och ta reda på vad han vill göra, säger John Davidson enligt NY Post.

Henrik Lundqvist.

Lundqvist blev utköpt från sitt kontrakt några dagar efter att klubben bytt bort backen Marc Staal till Detroit Red Wings. Staal tillhörde Rangers i tretton år.

– Det finns lönetaksfunderingar. Det ska komma unga spelare, vi försöker att bygga ett vinnarlag, vilket kommer att ta lite tid. Vi har gjort stora framsteg, men är inte nära ännu. Så allt spelar in. Det bästa av allt är att Henrik var väldigt ärlig, och vi var väldigt ärliga. Och han hanterade allt med elegans.

”Måste fungera”

Besluten att göra sig av med trotjänarna gör att Rangers i nuläget har minskat den totala löneavgiften för kommande säsong med 77 miljoner kronor.

– Henrik bryr sig om Rangers, sig själv och sin framtid. Vi hade jättebra konversationer. Vi som klubb måste fungera – och jag antar att affärsmässigt är det som det är många gånger.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

John Davidson.
Publisert:

LÄS VIDARE

”Svårt att finna ord till allt”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

NHL

New York Rangers

Henrik Lundqvist