Backens räddning räddade Luleå

Uppdaterad 2015-12-02 | Publicerad 2015-11-28

Avslutningen mellan Luleå och Växjö blev ett superdrama.

Först dömdes 3-1-målet för hemmalaget bort sen räddade Luleåbacken Janne Sandström ett skott på väg mot öppet mål.

Luleå såg ut att ta en kontrollerad seger hemma mot Växjö. Med drygt fyra minuter kvar av matchen stod matchen 2-0 efter mål av Anton Hedman och Toni Rajala (efter läcker dribblingsräd).

Men Richard Gynges styrning på Tuomas Kiiskinens skott efter 15,57 i tredje perioden skapade ordentlig nerv.

Först såg det ut som att dramat skulle bli kortvarigt när Lennart Petrell satte 3-1. Men målet gjordes med skridskon och domaren Mikael Nord menade att det skulle bedömas som spark.

Varakas fick läget

– Jag tycker han bromsar in den, säger Arto Blomsten som menar att det borde godkänts.

Men bortdömt blev det och istället ramades slutet av matchen in av burop – och en fenomenal målvaktsräddning av backen (!) Jan Sandström.

Det var 2,05 kvar när Ville Varakas fick mer eller mindre öppet mål att sätta kvitteringen på, men Sandström kastade sig och täckte pucken över ribban.

Luleå stod emot matchen ut och tog en viktig trepoängare.