Uppdaterad 2015-09-16 | Publicerad 2015-09-15

Leksand och AIK tomhänta

Tingsryd/Stockholm. Både Leksand och AIK spås framgång i årets allsvenska.

Båda föll tungt på bortaplan i kväll.

– Vi hade inte den riktiga viljan att vinna. Det fanns igen glöd, inget driv och ingen som var villig att offra sig för att vinna, säger Roger Melin efter 1-2-förlusten mot Tingsryd.

I premiären mot Timrå knep Leksand en knapp 3-2-seger utan att imponera. Och efter matchen mot bottentippade Almtuna i kväll finns det inget som pekar på att fjolårets SHL-lag har hittat formen.

När Daniel Ljunggren gjorde 1-0 i powerplay för Almtuna efter 26 spelade minuter var det inte på något sätt orättvist. Leksand hittade lite bättre tryck mot Uppsala-laget i början av tredje perioden men då tog Jonas Frögren en holding-utvisning i offensiv zon och Sebastian Selin utnyttjade det genom att göra 2-0 i powerplay.

Viktor Amnérs reducering direkt efteråt räckte inte utan Almtuna tog alla tre poängen.

AIK startade virrigt

Även topptippade och nysatsande AIK hade en tung kväll på bortais mot Tingsryd.

De svartgula startade med ett lika virrigt försvarspel som i premiären mot Oskarshamn, då det stod 0-2 efter knappa fyra minuter.

Nu fick Tingsryd två rena frilägen i början av matchen, innan Emil Forslund kunde göra 1-0 till hemmalaget på det tredje.

Då hade vi hunnit fram till början av andra perioden och AIK spelade i numerärt överläge, då de gick bort sig totalt på väg in i anfallszon.

Det kändes som det var vad AIK behövde för att vakna.

Kvitteringen kom 4.50 in i andra perioden, då Christian Sandberg hittade Jesper Frödén med en perfekt passning vid bortre stolpen. Det var bara att trycka in pucken i tom kasse.

Och efter det tog AIK över matchen.

Tingsryds 2-1 kom därför lite överraskande i tredje perioden, när Kyle Hardy skickade iväg ett dragskott ett par meter in i offensiv zon.

Jönsson stod emot trycket

Det avgjorde matchen.

AIK tryckte på framåt, men fastnade hela tiden i muren framför målvakten Johannes Jönsson, som enkelt tog de puckar som slank igenom.

Roger Melin plockade ut Robin Rahm ur kassen med över två minuter kvar att spela. Och det blev sex mot fyra när Denny Kearny åkte ut med nästan minuten kvar.