Pelle Hånberg rasande efter 1-4 i mellanakten

Karlskrona rasade ihop i andra perioden av bottenmötet med HV 71.

Då gick topplocket på tränaren Per Hånberg.

– Det är irriterande, ledsamt och frustrerande! Vad är det som händer? Det är inte acceptabelt, rasade han i C More.

Karlskrona mot HV 71 hade riktig ödesstämpel på sig inför. Jumbon KHK är fyra poäng bakom nästjumbon HV 71 och noll poäng för nykomlingen skulle innebära att man är rejält avsågade i botten.

De första 15 minuterna såg lovande ut för hemmalaget, man pressade HV 71 och hade 12-2 i skott. Men det blev ingen utdelning och i andra perioden förändrades allt.

Identiska HV-mål

Först gjorde Ryan O'Byrne 1-0 efter en slarvig retur från Linus Fernström. KHK kvitterade visserligen men direkt därefter svarade Erik Christensen för två snabba mål. Båda två enligt exakt samma mall, en passning rakt över zonen från Mattias Tedenby och sen ett skott i samma kryssmaska två gånger om inom loppet knappt tre minute.

”Var är hjärtat?”

Chris Abbott smällde in 4-1 också innan perioden var över och Pelle Hånberg var minst sagt upprörd över lagets insats när han skulle gå ut till tredje akten.

– Jag har ställt frågan om vi har gett upp eller inte. Vi gör en bra första period men i andra är det upp som en sol och ner som en pannkaka. Var är försvarsspelet? Var är hjärtat? Var är krigandet framför eget mål? Det är som bortblåst, säger han och fortsätter:

– Det är irriterande, ledsamt och frustrerande! Vad är det som händer? Det är inte acceptabelt, det är under all kritik.

– Vi står med mössan i handen, avslutar han.

Fyra skadade backar

Lite effekt fick utskällningen. Maxim Matushkin reducerade till 2-4 i i numerärt överläge, 5,55 in i tredje perioden. Men närmare än så kom inte KHK.

Som om inte sjunde raka förlusten vore nog för seriejumbon så fortsätter skadekaoset på backsidan. Först fick Henrik Nilsson utgå i början av tredje perioden efter att ett skott träffat illa i knätrakten, sedan lämnade även David Westlund isen i skadeplågor. Redan innan matchen var backarna Anton Grundel  och Victor Aronsson på den skadelistan.

För HV71 var det första bortapoängen för året. Det tar klubben upp på elfte plats i tabellen.

– Vi gjorde mycket bra idag, vi höll pucken på ett bra sätt idag, säger tvåmålsskytten Erik Christensen till C More.