Djurgården åker ur SHL – krossades i fyra raka

Uppdaterad 2022-04-03 | Publicerad 2022-04-02

TIMRÅ/STOCKHOLM. Djurgården är ett hockeyallsvenskt lag.

Timrå tog fjärde raka segern över Djurgården i en kokande hemmaarena och är därmed kvar i SHL nästa år.

– Vad fan tror du man känner, det är ett rent helvete, säger Joakim Fagervall.

– Så jävla underbart, säger Timrås målvaktshjälte Jacob Johansson.

De mesta mästarna Djurgården är återigen ett hockeyallsvenskt lag.

Efter tre raka Timråsegrar tidigare i matchserien gjorde de rödvita inget misstag på hemmaplan.

En fanatisk, högljudd hemmapublik fick se en öppen och chansrik första period där båda lagen hade chanser att ta ledningen men målvaktsspelet trumfade.

Sen beseglades Djurgårdens öde under 56 ödesdigra sekunder i mellanakten. Robin Hanzl gjorde 1–0 efter en fin skottpassning av Joey LaLeggia. 2–0 satte sedan matchens kanske bästa spelare, Ty Rattie, som efter skott i ribban och stolpen hittade rätt direkt efter en tekning från Robin Hanzl i anfallszon.

”Hemsk känsla”

Samme Hanzl avslutade sedan perioden med att sätta 3–0 efter en fin backhandlyftning.

– Det är en hemsk period, en hemsk känsla att vara delaktig i en sådan period, säger Rhett Rakhshani i C More.

Forceringen uteblev i den tredje och. Timrå kunde relativt enkelt kontrollera det hela till en 3–1-seger (efter ett sent William Eklund-tröstmål) och 4–0 i matcher.

– Man krossar Djurgården hänsynslöst, fyra välförtjänta segrar, säger CMore-experten Staffan Kronwall.

”Jag sviker dom som trodde”

Djurgården är därmed tillbaka i hockeyallsvenskan där man spelade senast säsongerna 2012–2014.

På slutsignalen jublade Timrå inne på isen samtidigt som Dif-spelarna satt hängande på sina klubbor i båset.

– Det här stödet vi har haft hela året trots resultaten, den här publiken, det är gåshud, säger Timrås lagkapten Jacob Blomqvist som fick medhåll av Jacob Johansson:

– Så jävla underbart. All kredd till fansen, hela stället kokar. De bär oss hela matchen, säger han.