Publicerad 2022-11-19

Fem raka förluster och sist i tabellen.

Då bröt HV71 sviten i bottenmötet med Malmö Redhawks.

Nyförvärvet Joey LaLeggia blev tvåmålsskytt.

När Ponthus Westerholm satte 1–0 till gästande Malmö i början på den andra perioden var det nog många HV-supportrar som suckade tungt.

Jönköpingslaget har inlett återtåget i SHL på sämsta tänkbara sätt i SHL och är sist i tabellen cirka en tredjedel in i serien.

Men på bara 20 sekunder vände Marcus Davidsson och Fredrik Forsberg, med var sitt mål, på steken och satte HV71 i ledning.

Två tvåmålsskyttar

När nyförvärvet från Timrå, Joey LaLeggia sedan pangade in 3–1 och 4–1 var saken klar.

Trots att Pontus Westerholm reducerade halvvägs in i den tredje perioden kunde tabelljumbon hålla undan och vinna med 4–2.

– En strong match tycker jag. Efter att de får sitt mål i andra perioden tycker jag vi är det bättre laget. Det var en stark comeback i matchen. Skönt för killarna att få betalt för den arbetsinsats vi lagt ner på senare tid, säger tränaren Tommy Samuelsson i C More.

Efter fem raka förluster tog därmed HV71 en otroligt viktig seger och närmar sig lagen strax framför, däribland Malmö som nu bara är fyra poäng före.

Inför nedsläpp i Husqvarna Garden skrev 28-årige Herman Hansson på ett nytt tvåårskontrakt med HV71.

HV71 vann bottenmötet mot Malmö efter fem raka förluster.