NHL-säsongen 2014/2015

Rangers ligaetta efter nya segern

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Men självfallet vill vi ha tillbaka Henke”

NEW YORK. Trots Henrik Lundqvists frånvaro fortsätter New York Rangers glänsa.

I natt slog de tunga Washington på bortaplan — och gick upp i serieledning.

– Vi spelar vår bästa hockey som lag på hela säsongen och Cam Talbot har varit otroligt bra. Men självfallet vill vi ha tillbaka ”Henke”, vi vet vad han gör i avgörande situationer, säger målskytten Carl Hagelin till Sportbladet efter 3-1-segern.

Ja, det går just nu väldigt bra för New York Rangers.

De slog ärkerivalen Islanders i ett kokhett derby på Long Island i går natt – och följde alltså upp med en ny seger mot divisionskonkurrenten Washington i natt.

– Två väldigt sköna segrar. Man vet aldrig riktigt vad som händer med såna här ”back-to-back”-matcher, men ikväll tycker jag inte alls det syntes på oss att vi spelade för andra kvällen i rad. Vi hade riktigt bra energi, säger Carl Hagelin när vi talar med honom efteråt.

”Ett riktigt race”

Med segern kom ”Broadway Blueshirts” upp i samma poängkvot – 91 – som topplagen Montreal, Anaheim och Nashville men eftersom de har färre matcher spelade än övriga räknas de som hela NHL:s tabelletta.

– Ja, det är ett riktigt race om President's Trophy och det är ju bra att vi är med där, fortsätter ”Hagge”.

– Men vi stannar inte upp och ens funderar på det. Vi får inte vara nöjda, vi måste jobba vidare och spela ännu bättre. Det finns fortfarande saker att jobba på.

Det mest anmärkningsvärda med den senaste månadens lyft för Manhattan-laget är förstås det faktum att den nackskadade Henrik Lundqvist inte spelat sedan andra februari.

Hyllar ”Henkes” ersättare

Istället har man fått förlita sig helt på Cam Talbot och många trodde att det skulle innebära svåra problem.

Men inte alls.

– Vi hade just börjat spela säsongens bästa hockey som lag när ”Henke” blev skadad och sedan har vi bara fortsatt, säger Hagelin.

– Talbot började bra, sedan hade han en liten dipp och nu på slutet har han varit helt suverän.

Det innebär dock inte att laget inte längtar efter att få tillbaka ”Kung Henrik” – vilket, gissningsvis, sker någon gång inom de närmaste två veckorna.

– Självfallet vill ha tillbaka ”Henke”. Vi vet alla vad han gör i slutspelet och i avgörande situationer. Men samtidigt är det kul att veta att vi har två så bra målvakter, menar ”Hagge”.

Femtonde målet av Hagelin

Som efter Islanders-matchen igår främst fick beröm för sitt spel i numerära underlägen, men i natt visade prov även på sina offensiva talanger  och stänkte in sitt femtonde mål för säsongen.

– Ja, vår kedja hade några fina chanser och det var kul att få in en puck. Jag var framför kassen och tryckte in en retur. Hänger man där får man till slut tag i några puckar, säger han.

Nicklas Bäckström gjorde inga nya poäng för Washington, men det var en bedrift bara att han spelade för tydligen har den svenske poängkungen tampats med ett magvirus de senaste fyra dygnen.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Lundqvist

Carl Hagelin

Nicklas Bäckström

New York Rangers

Washington Capitals

NHL

Ishockey