Tabbe bakom Rögles vändning i nykomlingsmötet

Karlskrona har tagit en historisk första poäng i SHL.

Men det är nog en klen tröst för KHK-backen David Westlund vars tabbe kostade två poäng.

– Det känns onödigt, säger tränaren Per Hånberg till C More.

Nykomlingarna Rögle och Karlskrona kom till dagens match i Ängelholm med två skilda upplevelser av årets SHL. Rögle var först snubblande nära en skrällpoäng mot Frölunda och tog sedan en imponerande 3-0-seger mot Linköping medan Karlskrona öppnat med två nollpoängare.

Kanske var det den poänglängtan som speglade matchinledningen. KHK förde spelet i första perioden utan att få in pucken. Symptomatiskt nog var det också ett misslyckat Karlskrona-anfall som ledde till Rögles ledningsmål. Daniel Sylwander snappade upp en misslyckad passning och skrinnade ifrån två spelare innan han snärtade upp 1-0 i taket bakom Patrick Galbraith.

Vände två gånger om

Historien var nära att upprepa sig när KHK slarvade i spel fem mot tre en stund senare, Maxim Matushkin halkade på blålinjen och Rögle kom två mot noll med Galbraith, som dock räddade Jensens skottförsök.

I stället kom kvitteringen i nästa anfall. Jesper Olofsson hittade nätet för tredje gången i år. Fem minuter senare tog Riley Holzapfel upp KHK upp i ledning.

”Blandade känslor”

Men någon historisk första seger blev det aldrig. Syndabock blev Brynäsvärvningen David Westlund som i början av tredje perioden stod och drällde med pucken bakom eget mål och blev avväpnad av Jordan Smotherman som via Jack Connolly hittade fram till Patrick Cehlin i slottet som satte sitt första mål för året.

Det stod sig till förlängning där samme Cehlin hittade fram till Ivan Baranka som avgjorde matchen.

Per Hånberg försökte, men hade svårt, att glädja sig åt poängen.

– Det är blandade känslor, vi får en poäng och det får vi vara glada för. Man ska vara tacksam för det man får... .

Hånberg var nöjd med agerandet inför kvitteringen.