Skellefteå AIK

Robert Ohlsson klar som ny tränare i Skellefteå

Av: 

Mattias Karlsson

Robert Ohlsson är Skellefteås nye tränare.
Robert Ohlsson är Skellefteås nye tränare.

HOCKEY

Skellefteå har presenterat två nya coacher inför nästa säsong.

Robert Ohlsson som ny huvudcoach och Pierre Johnsson som ny assisterande coach.

– Lite överraskande men också väldigt roligt för mig, säger Robert Ohlsson.

Robert Ohlsson, 46, och Pierre Johnsson, 37, har skrivit ett tvåårskontrakt med Skellefteå, den sistnämnde med möjlighet till förlängning ytterligare en säsong.

Robert Ohlsson kommer närmast från fem säsonger som huvudcoach i Djurgården.

Pierre Johnsson kommer närmast från två säsonger som huvudcoach för J20 i Frölunda och innan det tre säsonger som huvudcoach för J18 i Göteborgsklubben.

– Ödmjukt har man sett Skellefteå och hur de blivit bättre undan för undan till att bli ett av bästa lagen de senaste tio åren. De har spelat och tävlat en bra ishockey med mycket skridskoåkning, så jag blev väldigt glad när de sedan ringde och ställde frågan. Man är ju väldigt ödmjuk inför uppgiften och känner att man man har saker att lära sig av Skellefteå, säger Robert Ohlsson.

”Duktig med människor”

Stefan Klockare och Stefan Hedlund har lämnat som coacher, medan Andreas Falk har två år kvar på kontraktet.

– Robert Ohlsson är duktig i spelet, duktig kommunikativt och duktig på att bygga relationer med människor. Pierre Johnsson är en bra ledare som har haft en lång spelarkarriär, men han har också gjort många år som utbildare och juniortränare och väglett många unga spelare. Han kommer främst att vara assisterande tränare för backar. Vi har en grov plan hur vi vill att arbets- och rollfördelningen ska se ut men vi kommer i samråd specificera ännu tydligare under våren och sommaren, säger sportchefen Erik Forssell.

Stjärnor har återvänt

I februari tog Skellefteå hem Pär Lindholm från Boston Bruins och har ytterligare fyra år säsonger på kontraktet. Jonathan Pudas kommer tillbaka från Jokerit och har skrivit ett fyraårskontrakt.

Klara nyförvärv är också backarna Filip Roos, Bik Karlskoga, och Michael Kapla, Västervik, samt forwarden Linus Karlsson, Bik Karlskoga.

Jonatan Berggren och Jesper Frödén kan försvinna till NHL. Utgående kontrakt har också Melker Karlsson, Niclas Burström, Tuomas Kiiskinen och Jacob Andersson.

Philip Broberg och Roland McKeown har lånats från Edmonton Oilers respektive Carolina Hurricanes.

Skellefteå slutade fyra i SHL och åkte ut mot Rögle i SM-semifinalen med 3–2 i matcher.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Stefan Klockare och Stefan Nyman klara för Örebro

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skellefteå AIK

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey

Robert Ohlsson