Beslutat: SM-slutspelet skjuts upp

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

SM-slutspelet i ishockey skjuts upp till den 24 mars.

SHL och Svenska Ishockeyförbundet har tagit beslutet efter regeringens publikbegränsning på grund av coronavirusets spridning.

– Vi och klubbarna är överens om att hockey ska spelas med publik i största möjliga mån, därför väljer vi nu att skjuta på slutspelet, säger SHL:s vd Michael Marchal.

Åttondelsfinalerna kommer att spelas i bäst av tre matcher som planerat med datumen tisdag den 24 mars, torsdag den 26 mars och lördag den 28 mars.

Med start från kvartsfinalserierna kommer det avgöras i bäst av fem matcher i stället för bäst av sju matcher för att hinna med.

– Nu när beslutet om att begränsa publika evenemang har tillkommit väljer vi i enighet med samtliga 14 klubbar och i samråd med hockeyförbundet att skjuta på slutspelet för att förhoppningsvis kunna spela med publik framöver, säger SHL:s vd Michael Marchal.

”Ingen önskar tomma läktare”

Den sista SHL-omgången under torsdagskvällen kommer att spelas utan publik.

Det gäller också för SM-finalen för damer mellan HV71 och Luleå i helgen och hockeyallsvenska finalen mellan Modo och Björklöven under torsdagskvällen.

– Vi fortsätter lyssna på de sakkunniga och följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen tar fram. Ingen önskar tomma läktare men hälsan går alltid först och vi lyssnar och lyder till de direktiv myndigheterna ger, säger Michael Marchal.

Åttondelsfinalerna skulle egentligen har startat nu på lördag.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!