Oväntade bilden – ikonen byter sport

Men vänta lite nu, är inte det där…?

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Onsdagens värvningsbomb i hockeyvärlden?

Petr Cech, 37, till Guildford Phoenix.

Ja, den Petr Cech…

333 matcher för Chelsea och 100 för Arsenal. Fyra Premier League-titlar, fem FA-cuptriumfer, tre ligacupsegrar, en Champions League-titel, en vinst i Europa League och flest hållna nollor (202) i Premier Leagues historia.

Petr Cech har ett mäktigt cv inom fotboll.

På onsdagen dök hans namn ytterst oväntat upp – på hockeysajten EliteProspects.

”Underbar chans”

Den 37-årige legendaren har nämligen sadlat om – bytt ut dubbar mot skenor, handskar mot plock och stöt – för att fortsätta karriären i det engelska hockeylaget (!) Guildford Phoenix.

– Jag ser fram emot den här möjligheten och hoppas kunna hjälpa det här unga laget uppnå sitt mål den här säsongen. Efter 20 år inom professionell fotboll känns det som en underbar chans att få utöva sporten jag älskade som liten, säger Cech i ett uttalande.

”Väldigt glada”

Staden Guildford ligger sydväst om huvudstaden London. Laget huserar i NIHL 2, som är andradivisionen i det engelska ligasystemet. Hemmaarenan Spectrum Arena rymmer 2 200 åskådare. Frågan är om den fylls redan nästa match?

– Det här är en enorm värvning för vår klubb. Vi är väldigt glada över att ha honom i laget och ser fram emot att se honom spela i helgen. Han har förbättrat sig avsevärt sedan första gången jag såg honom på is, säger tränaren Milos Melicherik.

Publicerad:

LÄS VIDARE