Publicerad:
Uppdaterad:

Tre nyförvärv klara för Frölunda

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska mästarna Frölunda har presenterat sina tre första nyförvärv.

Julius Bergman och Theodor Lennström hämtas för att fylla tomrummet efter de båda kanadensiska stjärnbackarna.

Niklas Rubin ersätter Johan Gustafsson på målvaktssidan.

Inte ens en vecka har gått sedan Frölunda vann sitt femte SM-guld.

Flera spelare har redan hunnit tackas av – däribland målvaktshjälten Johan ”JG” Gustafsson som hoppade in i stället för Johan Mattsson i finalserien mot Djurgården, samt ledande backarna Chay Genoway och Jonathan Sigalet.

På onsdagen presenterade Göteborgsklubben sina tre första nyförvärv i uppbyggnaden för att försvara som mästartitel.

Backen Julius Bergman hämtas från Hartford Wolf Pack, backen Theodor Lennström hämtas från Färjestad och målvakten Niklas Rubin hämtas från Luleå.

Sportbladet avslöjade redan i februari att store tvåvägsbacken Julius Bergman skulle återvända till Frölunda.

Fem säsonger i AHL

23-årige Blekingekillen Julius Bergman har gjort fem säsonger i nordamerikanska ligan AHL men har innan det spelat för Frölundas J20-lag och J18-lag.

– Jag ville till Frölunda, Sveriges bästa lag, så det var inget svårt val. Efter fem år utomlands är jag hungrig och vill verkligen visa vad jag kan, säger Julius Bergman.

– Julius är en defensivt stabil back som vi gillar. Vi vet vad vi får och det extra kul att få hem en Academy-spelare, säger Frölundas assisterande coach Björn Liljander.

Varit aktuell för NHL

24-årige stockholmaren Theodor Lennström har spelat två säsonger i Färjestad och har till och med omgetts av NHL-rykten.

– Offensiven och skridskoåkningen är mina starkaste sidor, men jag ser mig själv som en tvåvägsback. Jag vill bidra och ger alltid allt, säger Theodor Lennström.

– Det är en spännande back. Ett råämne med potential som vi vill utveckla ytterligare, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

”Svårt att förstå”

23-årige västkustkillen Niklas Rubin stod 14 SHL-matcher för Luleå den här säsongen och började ishockeykarriären i Hanhals IF i Kungsbacka, strax söder om klubbcentret Frölundaborg.

– Det är lite av en dröm att få spela för Frölunda – helt fantastiskt, faktiskt lite svårt att förstå. Jag gick ju aldrig på hockeygymnasiet utan fick ta en annan väg, det blev en lite längre resa men den var nyttig och jag har spelat på alla nivåer, säger Niklas Rubin.

– Niklas har vi följt länge, vi tittade på honom redan när vi tog in Mattsson. Det är en driven målvakt i en bra ålder och det är ett plus att han är härifrån, säger Fredrik Sjöström.

Alla tre spelarna har skrivit kontrakt med Frölunda på två år, till och med säsongen 2020/2021.

Niklas Rubin
Foto: Bildbyrån
Niklas Rubin
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: