Vita Hästen ersätter Västerås i Skoda Trophy

VIK stänger ner: ”Tar läget på största allvar”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Bik Karlskoga har drabbats av 13 coronafall.

Nu väljer deras senaste motståndare, Västerås IK, att tillfälligt stänga ner sin A-lagsverksamhet och dra sig ur Skoda Trophy.

Där ersätts de av Vita Hästen.

”Vi vill ta vårt ansvar”, skriver sportchef Patrik Zetterberg i ett uttalande.

Vita Hästen möter Leksand på fredag.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Vita Hästen möter Leksand på fredag.

I fredags träningsspelade Bik Karlskoga mot Västerås IK. Sedan dess har värmlänningarna fått hela 13 konstaterade fall av Covid-19.

Nu meddelar även VIK att ”ett par spelare” i truppen uppvisat sjukdomssymptom. Därför tar man till rejäla åtgärder och stänger ner hela sin A-lagsverksamhet tillfälligt, veckan ut.

”Största allvar”

Det innebär att man drar sig ur försäsongsturneringen Skoda Trophy, som spelas i helgen i Södertälje och som sänds på Sportbladet. VIK:s plats tar Norrköpingslaget Vita Hästen över, på fredag ska de möta Leksand och på lördag ställs de mot Malmö Redhawks.

”I samråd med vår lagläkare Björn Svartsgård och smittskyddsenheten tar vi nu läget på största allvar och inväntar besked och provsvar på om även vår spelartrupp är smittad. I nuläget finns inget bekräftat fall av Covid-19 i Västerås IK men vi vill ta vårt ansvar och ställer därför in resten av veckans verksamhet för a-laget”, skriver VIK:s sportchef Patrik Zetterberg i ett uttalande på klubbens hemsida.

Sedan tidigare har även hockeyettan-klubben Borlänge valt att pausa sin verksamhet efter att flera spelare insjuknat i coronaviruset.

Så spelas Skoda Trophy – här är alla matcher Sportbladet sänder!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN