Djurgårdens nya smäll – förlorade mot Västerås

Publicerad 2023-01-04

Djurgården fick en tung start på det nya året.

Hemma mot Västerås blev det förlust med 4–2.

Djurgården förlorade förra årets sista match mot AIK. I 2023 års första match gick det inte mycket bättre när det blev förlust hemma mot Västerås med 4–2.

Utan spelarna som spelar JVM för Sverige blev det för tufft och drygt 15 minuter in i matchen satte Blake Speers första målet för bortalaget, hans andra mål i Västeråströjan.

Anton Eriksson jublar efter 2–0-målet mot Djurgården.

När halva matchen var spelad var det dags för Västerås att utöka genom Anthon Eriksson innan samme Eriksson sedan missade ett jätteläge.

– Det ska såklart vara två mål från min klubba, säger han till C More.

Men Djurgården skulle få kontakt när Daniel Brodin petade in sin egen retur med fyra minuter kvar av andra perioden.

– Skönt att se den gå in, säger Brodin till C More.

I sista perioden jagade Djurgården en kvittering men i stället kunde Lukas Zetterberg sätta 3–1 med 3.30 kvar.

Djurgården fick in en reducering innan Anthon Eriksson satte sitt andra mål för kvällen och punkterade tillställningen till 4–2 i öppen kasse och andra raka förlusten för Johan Garpenlövs lag.

AIK:s Alfred Barklund jublar efter sitt mål.

För ett annat Stockholmslag gick det dock bättre. AIK som haft förtvivlat svårt att vinna på bortaplan tog i kväll säsongens första trepoängare på bortais när man vann med 3–0 mot Kristianstad. Segerorganisatör blev Daniel Muzito-Bagenda som gjorde två mål för AIK.