Och jag bävar redan inför nästa möte med Lettland - i VM-gruppspelet den 11 maj.

Den här gången gjorde letternas Gints Meija skäl för namnet, när han mejade ner BIK Karlskogas landslagsrookie Victor Ejdsell.

En riktigt ful smäll från blinda sidan, där svensken inte hade en chans att skydda sig. Han fick ledas av isen på ostadiga ben och en garanterad hjärnskakning.

Men det var inte enda påsksmällen.

I långfredagens match blev Daniel Brodin pååkt och högerbenet vred sig otäckt under honom, Philip Holm blev av med ett par tänder efter en hög klubba och även KHL-backen Erik Gustafsson skadades i den matchen.

Bävar inför mötet med Lettland i VM

Philip Holm var tillbaka redan på påskafton, medan Brodin och Gustafsson är så illa skadade att de är borta från VM-diskussionen. De har spelat klart för säsongen.

Ejdsell är naturligtvis också borta, men hade väl knappast blivit aktuell ändå.

Nej, jag fruktar redan Sveriges möte med samma Lettland i VM i Köln om några veckor.

Lettland har en ny förbundskapten i kanadensaren Bob Hartley, Foppas gamla coach från Colorado. Ett stenansikte i båset som inte är känd för att lägga några fingrar emellan.

Han har också satsat på storväxta och fysiska spelare i sitt blivande VM-lag, så jag räknar med att det kommer smälla rejält i Lettlands matcher även där.

Men trots smällarna skulle naturligtvis Sverige ha vunnit den här andra matchen mot Lettland.

När Gints Meija fick sin självklara femma 11.55 in i första perioden, ledde svenskarna redan med 2–0 efter mål av Johan Ryno och André Petersson.

Borde avgjort tidigare

Sverige skulle ha avgjort redan där, då de fick spela fem minuter med en man mer.

I stället var det Lettland som vände i andra perioden, från 0–2 till 3–2 och delvis beroende på att Adrian Kempe drog på sig fem minuter för en crosschecking.

Nu lyckades Sverige (Johan Ryno) kvittera i slutet av tredje perioden, men efter en mållös förlängning vann letterna på straffar.

Miks Indrasis satte letternas första straff och det räckte.

Både Linus Omark, André Petersson och Johan Ryno missade sina straffar. Bara ett exempel på den svenska bristen på effektivitet i avsluten. Sverige skulle naturligtvis ha vunnit det här under ordinarie tid.

Men så här efteråt känner jag mig närmast lättad över att inte fler spelare blev skadade.