Backen tvingas sluta: ’Har legat nedbäddad’

Lägger av 26 år gammal med utmattningssyndrom

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brynäsbacken Sara Jakobsson, 26, tvingas sluta.

Anledningen: Utmattningssyndrom.

– Det har varit jävliga dagar då jag har legat nedbäddad i sängen hela dagarna, säger hon till hockeysverige.se.

Foto: Brynäs IF
Sara Jakobsson.

Sara Jakobssons ishockeykarriär är över.

Den 26-åriga backen, med ett förflutet i HV71 och nu senast Brynäs, berättar om hur utmattningssyndrom tagit knäcken på henne och fått henne att må så dåligt under en längre tid att hon nu tvingas sluta.

– Jag har haft två jättetuffa år psykiskt och mentalt samtidigt som jag har haft en lättare diagnos på utmattningssyndrom. Det har varit två jävliga år, om man säger så. Jag tänkte först inte spela den här säsongen men tänkte att om jag flyttade och bytte miljö… Det hjälpte inte direkt, men det blev bättre och är framförallt bättre nu än vad det har varit tidigare, säger Sara Jakobsson till hockeysverige.se.

”Legat nedbäddad hela dagarna”

26-åringen berättar om hur hon inte vågat söka hjälp vilket i slutändan lett till att hon tvingas lägga av med ishockeyn helt.

– Det har varit jävliga dagar då jag har legat nedbäddad i sängen hela dagarna. Man tror väl inte det värsta heller när man ligger där utan säger till sig själv ”Karska upp dig och kör på igen”. Jag träffade Maria Rooth i somras på hennes hockeyskola och pratade med henne om det här. Hon sa åt mig att söka hjälp, vilket jag gjorde till slut. Någonstans där vände det, någon sa till mig att jag skulle ta hjälp helt enkelt, säger Jakobsson.

Sara Jakobsson gjorde den gångna säsongen fyra poäng (ett mål och tre assist) på 34 matcher i Brynäs.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!