Ishockey-VM

Uppgifter: Planerar att flytta hockey-VM från Belarus

Av: 

Anton Johansson

HOCKEY

Kritik har höjts mot att ishockey-VM 2021 ska hållas i Belarus.

Nu skriver The Hockey News-journalisten Ryan Kennedy att man kan flytta VM till Moskva.

I maj är det tänkt att Belarus och Lettland ska stå värd för hockey-VM. Men enligt Ryan Kennedy ska Internationella ishockeyförbundets ordförande Rene Fasel åka till Ryssland för att diskutera med Vladislav Tretjak, ordförande för Rysslands ishockeyförbund, om möjligheten att ta över arrangörskapet från Belarus.

Lettland kommer att behålla sina matcher. För Sverige, som enligt grundplanen ska spela i Belarus, innebär det att man får spela i Ryssland i stället.

Röster har höjts

Under hösten har allt fler röster höjts om att det är olämpligt att VM ska avgöras i Belarus på grund av det politiska läget i landet.

Valfuskanklagade presidenten Aleksandr Lukasjenko sitter kvar vid makten, och vittnesmål om övergrepp mot demonstranter och brott mot mänskliga rättigheter fortsätter att komma. Tidigare i veckan kom även rapporter om att Dmitry Baskov, ordförande i landets ishockeyförbund, var inblandad i dödsmisshandeln av regimkritikern Raman Bandarenka.

IIHF meddelade under onsdagen att man har gått igenom en extern rapport om VM 2021.

Rene Fasel sa då att man ser allvarligt på situationen i Belarus, men att man behöver mer tid för att utvärdera situationen.


10 miljoner i jackpott – här är expertens drag på Stryktipset

ANNONS EXTERN LÄNK

Sportbladet firar 13 rätt – 34 gånger i år! Rygga vårt andelssystem på Stryktipset | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel


Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Visa lite moral – lite ryggrad!

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey-VM

Ishockey