Åkte på tionde raka förlusten: ”Skitdåligt”

Oskarshamn jagade trendbrott.

Men i stället åkte laget på sin tionde raka förlust.

– Det är för mycket individuella misstag. Så får det inte vara, säger Oskarshamns center Filiph Engsund i C More.

Det har gått tungt för Oskarshamn på sistone.

Senast laget vann var den 10 november, och under tisdagskvällen förlängdes förlustsviten för smålänningarna när Linköping vann med 6–3.

”Slarvigt”

Matchklockan stod på 1.14 när Jonas Junland spräckte målnollan för hemmalaget. Kort därefter kom såväl 2–0 som 3–0, innan Oskarshamns målvakt Joe Cannata fick lämna isen.

Innan den första perioden var färdigspelad hade ersättaren Tex Williamsson fått släppa in gästernas fjärde baklängesmål.

Sedan började Linköping dra på sig utvisningar, och Oskarshamn var inte sena att utnyttja det. Tre powerplaymål senare var de bara ett mål från att fullborda vändningen.

Men i stället för ett 4–4-mål redde LHC ut det hela efter två mål inom loppet av 30 sekunder i den sista perioden.

”Sämsta sen jag kom”

Förlusten var Oskarshamns tionde raka. Och sportchefen Thomas Fröberg höll inte igen efter lagets tunga start i matchen.

– Det är jävligt frustrerande. Första perioden är det sämsta sen jag kom till Oskarshamn i november förra året. Jag har inte upplevt så här dålig första period någon gång, ärligt talat. Linköping var bra men vi var bedrövligt dåliga, säger Thomas Fröberg i C More.

För Linköpings del innebär trepoängaren att laget klättrar upp till en tionde plats i en haltande tabell.