Anton Hedman

Anton Hedman lägger av efter skadebesvären

Av: 

Anton Toft

HOCKEY

Anton Hedman avslutar karriären.

Djurgårdsforwarden har länge kämpat med skador.

– Hockeyn har varit hela mitt liv, säger Anton Hedman, 35, till Sportbladet.

Sist Anton Hedman spelade en ishockeymatch var den 5 mars 2020. Det skulle visa sig bli hans sista i karriären. En hjärnskakning på träning stoppade Hedman från spel hela säsongen 2020/21. Efter skadebesvären väljer 35-åringen att avsluta hockeykarriären.

– Det är såklart ett tråkigt beslut att ta, hockeyn har varit hela mitt liv. Men det blir lättare när jag vet att det är rätt beslut, säger Anton Hedman.

– Jag har haft stora problem med hjärnskakningar som besvärat mig en längre tid. Men målet har ändå varit att komma tillbaka. Det har varit en jobbig process men när beslutet väl kom så var de som sagt det rätta, fortsätter han.

”Det har varit förstklassigt”

Anton Hedman har spelat 468 SHL-matcher i karriären och har representerat klubbar som Modo, Luleå, Färjestad, Örebro och Djurgården.

– Så här i efterhand är jag stolt över min karriär. Jag har fått spela på många olika ställen och träffat många fina människor runt hockeyn. Det är det jag ta med mig, alla människor och minnen.

Hur tycker du Djurgården har hanterat situationen?

– Jag har fått otroligt mycket hjälp av det medicinska teamet, det har varit förstklassigt. Jag har fått allt stöd av Djurgården som jag frågat efter.

Något speciellt från karriären som du är extra stolt över?

– Väldigt stort att få göra landskamper. Stolt över alla klubbar jag fått representera. Samt att få dra på sig en Djurgårdströja, klubben jag varit och tittat på med pappa sen jag var liten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Carl Söderberg är klar för SHL-spel med Malmö

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Anton Hedman

Ishockey