Osannolika skadan – haft glasbit i foten i två år

”Trott jag haft något i skon”

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

Brynäs forwardsstjärna Juuso Ikonen kommer att missa torsdagens SHL-möte med Djurgården.

Anledningen?

Han har en glasbit i foten – som han haft i två år.

När Juuso Ikonens gamla lag, Djurgården, kommer på besök till Gavlerinken under torsdagskvällen återfinns finländaren på läktaren.

Anledningen är ett minst sagt ovanligt sjukdomsfall. Ikonen började under tisdagskvällen må dåligt och hans ljumske svullnade upp.

– Jag har tydligen gått med en glasbit i foten i två år, säger den 22-årige ytterforwarden till Gefle Dagblad.

Svullnaden i ljumsken och illamåendet härleddes till Ikonens trampdyna, och efter ett ingrepp plockades glasbiten ut ur foten.

– Jag har känt av en ömhet under foten till och från i säkert två år, det har kommit och gått kanske tre-fyra gånger. Ibland har jag trott att jag haft något i skon, nån sten eller så, säger finländaren.

”Sett en röd prick där”

Nu väntar antibiotika och vila för Ikonen, som drabbats av infektion och misstänkt blodförgiftning. Till GD säger dock 22-åringen att han inte märkt av några yttre skador på foten.

– Jag har sett att jag haft en liten röd prick där, men har inte tänkt på det mer än så, säger han.

I och med den osannolika skadan missar Ikonen Brynäs match mot Djurgården ikväll. Tuffe backen Simon Bertilsson är sedan tidigare skadad och är inte heller aktuell för spel.

Fjolårsfinalisten har haft en tuff start på säsongen och har endast spelat in en enda poäng på de tre första matcherna. Kvällens motståndare, Djurgården, har tagit tre poäng hittills.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!