Gunnarsson hjälte - mot sin förra klubb

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonas Gunnarsson, 25, har fått en stor del av sin hockeyuppfostran i HV71.

När målvakten fick chansen mot sin forna klubb spikade han igen och blev stor matchhjälte för sitt Malmö.

– Det är alltid speciellt att möta HV, säger Gunnarsson till Sportbladet.

Jonas Gunnarsson, som kom till HV71 som 17-åring, inledde också den pågående säsongen i Jönköping.

Eftersom Linus Söderström och HV:s nuvarande förstemålvakt Fredrik Pettersson-Wentzel inte var tillgängliga i början på säsongen plockade sportchefen Johan Hult in 25-åringen på lån.

Totalt blev det fyra SHL-matcher i det Johan Lindbom-ledda laget för Gunnarsson innan han återvände till Malmö den första november.

Stor matchhjälte - efter straffdrama

När Jönköpingslaget gästade Malmö under tisdagskvällen spelade den Eksjöfostrade målvakten en avgörande roll i ett straffdrama som slutade i en Malmö-seger - men det var bortalaget som tog ledningen.

David Ullström bröt dödläget efter tio spelade minuter i den första perioden, och fem minuter senare kvitterade Malmö genom Daniel Zaar i numerärt överläge.

1–1-resultatet stod sig sedan ända fram till en straffläggning - där Gunnarsson räddade två straffar innan Johan Olofsson prickade in ett segermål för hemmalaget.

”Otroligt skönt”

– Jag kan inte ljuga, det är alltid speciellt att möta HV. Jag känner alla spelare i laget, säger Gunnarsson till Sportbladet och fortsätter:

– Det känns som att båda lagen hade pratat mycket om försvarsspelet inför den här matchen. Vi lyckades städa undan dem bra.

Under den senaste tiden har det florerat rykten om att Malmö-målvakten kommer att återvända till Jönköpingsklubben nästa säsong - men det är inget som 25-åringen vill kommentera.

– Nej. Min agent sköter allt sådant. Jag fokuserar bara på hockeyn.

Har du någon kontakt alls med HV?

– Nej, inte just nu.


Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!