Han får chansen i superkedjan

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

KÖPENHAMN. Anders Nilsson i mål och Adrian Kempe tillbaka med Nashvilleduon Forsberg och Arvidsson.

Enligt vad Sportbladet erfar får samma lag som inledde mot Lettland även chansen mot USA.

– Laget i morgon har vi pratat med spelarna om men vi vill inte gå ut med det, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

När Viktor Arvidsson och Filip Forsberg anlände var den stora frågan vem som skulle spela center mellan Nahsvilleduon. Valet föll till slut på Adrian Kempe som fick förtroendet först i gruppfinalen mot Ryssland och sedan i i två perioder kvartsfinalen mot Lettland. 

Då klev Jacob de la Rose in på Kempes plats, som bara fick göra ett byte i tredje perioden.

– Coacherna brukar inte säga så mycket under matchen och det var inte så att jag frågade heller. Sånt som händer ibland. Jag försökte göra det bästa jag kunde när jag var ute på isen. Inget mer med det, säger Kempe. 

Är du orolig att du förlorat din plats mellan Arvidsson och Forsberg nu?

– Nja, jag vet inte. Jag försöker bara göra mitt jobb. Tycker vi snurrade på bra när jag var med dem där ute. VI fjorde ett mål och sedan var jag inne på ett mål i power play. Jag försöker bara vara kreativ och göra mitt bästa, säger Kempe.

Släppte in två enkla mål

Och enligt vad Sportbladet erfar får Kempe chansen mellan Forsberg och Arvidsson i semifinalen mot USA. 

– Tycker Adrian hade en bra match, med två ass bland annat, det var inte där skon klämde. Det var mer ville vinna fel tekningar och det tycker jag vi gjorde med ”Della” (de la Rose), säger Grönborg.

Anders Nilsson har fått förtroendet som förstemålvakt inför slutspelet, men mot Lettland släppt den store målvakten in två mål lite för enkelt.

Efteråt var han väldigt självkritisk:

– Tycker han gör några riktiga klassräddningar, hatten av för det. Sedan har målvaktsnördarna sitt perspektiv och det är bra att han inte är nöjd. Är man nöjd som hockeyspelare blir man inte bättre heller, säger Grönborg.

Och något byte på målvaktssidan, till Magnus Hellberg, ser det inte ut att bli. Enligt Sportbladets uppgifter blir det Nilsson som får förtroendet mot USA.

Laget i morgon har vi pratat med spelarna om men vi vill inte gå ut med det, säger Rikard Grönborg.

Semifinalen spelas på lördag klockan 15.15.

Publicerad:

LÄS VIDARE