Duon anmäls till disciplinnämnden

Av: Martin Tolén, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Klarade sig i går – kan straffas i efterhand

1 av 3

Modos Per-Åge Skröder träffade Oskar Lindbloms huvud i första bytet. Växjös Patrik Lundh körde klubban rakt mellan benen på Jakub Krejcik.

Bägge klarade sig utan utvisningar i går, men nu anmäls både Skröder och Lundh till disciplinnämnden.

Båda är avstängda under utredningen.

Det var i gårdagens SHL-omgång som Per-Åge Skröder träffade Brynästalangen Oskar Lindbloms huvud med en tackling redan i det första bytet.

– Jag ser honom inte alls. Han kommer bakifrån och tar mig rätt i huvudet. Nacken fick ta lite stryk, men det var egentligen ingen större fara, sa Lindblom om tacklingen.

Skickas vidare till DN

Skröder klarade sig utan utvisning i går, men ärendet togs upp i referensgruppen som nu skickat en anmälan till discilpinnämnden.

"MODO Hockeys Per-Åge Skröder anmäls till disciplinnämnden för Checking to the head efter en situation i matchen MODO - Brynäs, 15 oktober. Brynässpelaren Oskar Lindblom blir enligt anmälan av med pucken genom en hakning av Maxim Lapierre varpå Per-Åge Skröder kommer från blind side och tacklar Lindblom direkt i huvudet, utan någon annan kroppskontakt. Lindblom blir initialt liggande på isen, men kan ta sig ut till båset själv och fullföljer sedan matchen", skriver SHL på sin hemsida.

"Det gjorde ont direkt"

Även Växjös Patrik Lundh har hamnat där för tilltaget mot Örebros Jakub Krejcik.

Lundh satte upp klubban rakt mellan benen på Krejcik i samband med en tackling – något domarna missade.

– Han träffar mig rakt på kulorna. Det gjorde ont direkt och jag satt i tio minuter efteråt, men nu är det okej. Jag bryr mig inte så mycket om vad som händer med honom, sa Krejcik efteråt.

"Växjös Patrik Lundh anmäls till disciplinnämnden för Slashing (regel 156 VI) efter en situation i matchen Örebro - Växjö, 15 oktober. Händelsen inträffar vid sargen när Lundh blir av med pucken. Han slår då enligt anmälan upp sin klubba mellan benen på Örebrospelaren Jakub Krejcik som faller till isen, men som för egen maskin kan ta sig till båset", skriver SHL i sin anmälan.

Sportbladet pratade med disciplinnämnden under fredagen och ordförande Alexander Ramsey berättar att både Lundh och Skröder är avstängda under utredningen.

– De är  som sagt avstängda under utredning och vi kommer att hantera båda fallen på sammanträdet i morgon lördag.

På samma möte kommer även DN att kika på  Karalahtis crosschecking från matchen mot Frölunda i onsdags.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!