Otäcka skadan på nyckelspelaren

Uppdaterad 2016-11-21 | Publicerad 2016-11-18

Granström fick en klubba i ögat: ”Blir borta ett tag”

GÄVLE. Övertygande seger för Brynäs, men också en otäck skada på Jonathan Granström

Den viktige centern träffades av en klubba i ögat:

– Jag önskar jag hade svar på hur illa det är, skriver Granström.

Brynäs IF

Redan i den första perioden tvingades Jonathan Granström lämna mötet med Linköping.

Andrew Gordons klubba träffade ögat och kanadensaren visades ut 2+2 minuter för spel med hög klubba.

En blödande Granström försvann direkt ut i omklädningsrummet. Och sedan upp till sjukhuset där han undersöktes vidare.

De första rapporterna säger att hornhinnan har träffats men att det inte ska vara någon fara med synen.

”Skrapning på hornhinnan”

– Han har en skada på ögat och hornhinnan har fått sig en lite skrapning. Han kommer bli borta ett tag, men det kommer att bli bra, säger Brynäs tränare Thomas Berglund.

Granström själv hade inga fler svar:

När Sportbladet frågar hur illa det är med ögat, svarar han:

”Önskar jag hade svar på det”, via ett sms.

En tråkig händelse i en match som Brynäs dominerade totalt i i den första perioden. Lagen möttes för andra dagen i rad och nu fick Brynäs revansch för 1–2-förlusten i Saab Arena.

Ett stillastående Linköping blev helt sönderåkt och Brynäs ledde med 3–0 efter 20 minuter och matchen var mer eller mindre avgjord. Det blev till slut 4–1.

Nya kedjan gjorde succé

Thomas Berglund hyllade spelarnas inställning.

– Vi gör en grym förstaperiod. Spelarna hade bra pannben och orkade ladda om. Det ska de ha all heder för.

Redan i den tredje perioden i torsdags i Saab Arena valde Berglund att sätta in lagkaptenen Jacob Blomqvist med tvillingarna Westerholm. Då gjorde de mål direkt.

Nu svarade den nykomponerade kedjan för tre av målen:

– De gjorde ett mål i torsdags och det kändes som läge att låta dem fortsätta. Det slog väl ut. Westerholmarna haft en lite tyngre period poängmässigt, säger Berglund