Målglada Rangers – hetare än på 37 år

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Lundqvist: Aldrig varit med om det

NEW YORK. Bästa showen på Broadway?

Just nu är det New York Rangers.

De klippte femte raka segern hemma mot Winnipeg i natt – och har för första gången sedan säsongen 1978-1979 gjort minst fem mål i fem matcher på raken.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, men om jag ska förklara det med ett ord är det ”bredd”. Vi har fyra kedjor som alla är farliga och effektiva och därför blir det svårt för motståndarna att försvara sig, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 5-2-segern.

Foto: REUTERS, AP

New York Rangers inledande grundseriemånad har varit en av NHL-säsongens hittills mest frapperande överraskningar.
De skulle enligt de flesta bedömare, den här skribenten inkluderad, ta ett rejält steg bakåt i år.

Istället har de spelat sin mest attraktiva och vägvinnande hockey på år och dag, vunnit tio av tretton matcher och formligen sprutat in mål.

Målskillnaden: +26

Med 5-2-segern mot Winnipeg i natt har ”Blueshirts”  för första gången på 37 (!)  år gjort fem mål eller fler i fem matcher på raken – och stoltserar med en målskillnad på rungande +26.

– Ja, jag satt just och pratade med Antti Raanta om det alldeles nyss, hur jag aldrig varit med om något liknande. Matcherna den här helgen har vi inte varit särskild nöjda med spelmässigt, men ändå gör vi fem mål två kvällar i rad, säger en nästan klentrogen Henrik Lundqvist när vi träffar honom i omklädningsrummet efter femte raka viktorian.

– Om jag ska förklara det med ett ord är det ”bredd”. Vi har fyra kedjor som alla är farliga och effektiva och därför blir det svårt för motståndarna att försvara sig. Om de sätter sina bästa backar mot våra förstalinor, då producerar tredje- och fjärdekedjorna istället. Det var lite så det var med Pittsburgh ifjol....

Fast gjorde säsongens andra

Jesper Fast, som styrde in sitt andra mål för säsongen  mot Winnipeg ”utan att jag egentligen visste om att jag gjorde det”, instämmer.

– Just nu är ju vår tredjekedja extremt bra...jag vet inte hur många poäng de producerat de senaste matcherna, säger han.

– Det handlar väldigt mycket om självförtroende, vi är inne i en bra trend och har fått ihop laget väldigt bra. Vi har tydliga roller och ett grundspel alla tror på.

Så – ska det bara fortsätta så här nu? Kommer Rangers fortsätta göra fem mål per match?

– Vi går ju för det, flinar ”Quickie”, men det är klart det kommer komma matcher när puckarna inte studsar med oss. Då får vi hålla oss till grunderna och försöka vinna på något annat sätt.

Till dess kan dock Rangers-fansen fortsätta njuta av den bästa showen på Broadway.

  Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!