Målfest deluxe när HV71 vann på bortais

Publicerad 2021-02-04

Tolv mål på sextio minuter.

Ett trettonde på övertid fick avgöra den målgalna matchen mellan Rögle och HV71.

HV71 vann tillslut med 7–6.

– Skönt att få med oss två poäng i den här kaosmatchen, säger Fredrik Forsberg som tryckte dit den avgörande kassen för HV71.

Nyförvärvet Miska Siikonen gjorde sin första match i HV-tröjan – och presenterade sig direkt. Redan i kvällens andra byte tog han köksvägen runt kassen och tryckte dit ledningsmålet.

Medvind för HV71.

Strax efter kastade Filip Sandberg klubban i riktning mot pucken i egen zon och Rögle fick en straff. Men Jonas Gunnarsson räddade.

Medvind igen.

Tio mål på fyrtio minuter

Gästande HV71 vann den första perioden med 3–1. Men rasade sedan igenom totalt i den andra. Rögle reducerade redan innan två minuter hunnit passera. Kort efter, i spel fyra mot fem, sköt Didrik Strömberg pucken utanför isen och spel tre mot fem väntade för gästerna.

Då tryckte Éric Gélinas dit kvitteringsmålet. Sen kom Rögles fjärde mål. Och sen det femte.

– Lika bra som vi är i första perioden, lika dåliga är vi andra. Vi ska vara jäkligt glada över att det står 5–5. För det här är bedrövligt, säger HV-kaptenen Simon Önerud till C More efter andra perioden där gästerna, trots totaltdominans av Rögle, faktiskt lyckades göra två mål.

Avgjordes på övertid

Rögle blev först att näta i den tredje perioden och det såg länge ut som om resultatet skulle stå sig fram till slutsignalen.

Men så fick Filip Sandberg, ja samma Sandberg som tidigare orsakade straffen, chansen i powerplay – och tog den.

Ett trettonde mål skulle bli avgörande. Matchen gick till förlängning.

Bristedt ramlade

Rögle startade förlängningen med spel fem mot fyra efter att Daniel Bertov fick två minuter för holding med bara sekunder kvar av ordinarie speltid. Utvisningen, eller snarare icke-utvisningen, som fick mest uppmärksamhet var dock en annan.

Linus Fröberg fick Leon Bristedt att falla i isen och domaren lyfte armen för utvisning. Men tog sedan ner den igen. Röglespelaren sökte själv upp domaren och förklarade att han hade ramlat.

Matchhjälte blev tillslut Fredrik Forsberg som satte punkt för den målgalna matchen i powerplay. HV71 vann tillslut med 7–6.

– Skönt att få med oss två poäng i den här kaosmatchen, säger målskytten efter matchen.