Forsberg etta i svenska målligan: ”Skönt med två raka”

Målskytten till Sportbladet: Det lossnade till slut

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Muttrande och trejdryktena fortsatte efter den fina insatsen mot Columbus i lördags, så i natt kom en ny replik från Filip Forsberg och Predators.

De nollade Detroit – och den 26-årige masen ryckte åt sig ledningen i svenska målligan med nionde fullträffen för säsongen.

– Vi ska inte dra för stora växlar av det här, men det är skönt att vinna två raka och få lite andrum, säger Filip till Sportbladet efter 2-0-segern.

Det har varit aningen turbulent runt Nashville Predators på slutet. Fans, media, ägare och general managers – alla är besvikna över att förväntade resultat uteblivit och kräver eller hotar med trejder och avsked och allt annat som går att tänka sig.

Vad gör spelarna i det läget?

Borrar ner skallarna och jobbar vidare.

– Jag har inte funderat så mycket på det där, det är inget som påverkat mig på något sätt. Vi spelare kan bara försöka spela bra och vinna så matcher som möjligt, säger Filip Forsberg.

”Vi spelar inte topphockey precis”

Med det inte sagt att han är nöjd med hur det sett ut under senaste tiden.

– Nej, det går väl inte att säga att vi spelat topphockey precis, det har varit lite tungt. Men det är mycket kvar av säsongen och de två sista matcherna tycker jag vi skärpt till oss, fortsätter skarprättaren från Åkerö.

Ja, de följde alltså upp 4-2-segern i Columbus i helgen med en 2-0-seger mot Red Wings i Detroit i natt.

– Vi ska inte dra för stora växlar av det här, men det är skönt att vinna två raka och få lite andrum. Det blir lite lättare, konstaterar Filip.

Som för egen presterat på hög nivå hela säsongen och stod för såväl mål som ypperlig diagonalpassning till ett powerplay-mål inprickat av unge finländaren Eeli Tolvanen i natt.

– Ja, i tredje lossnade det till slut, det kändes bra att vi äntligen fick utdelning då.

Målet var Filips nionde fullträff för året och därmed trycker han sig förbi Patric Hörnqvist och Nicklas Bäckström i toppen av svenska målligan och är nu ensam etta.

– Det lät bli ett race hela vägen in i mål. ”Bengan” Hörnqvist är ju glödhet, säger han.

Foto: Paul Sancya / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!