Här når ”Bäckis” mäktiga milstolpen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Washington fick spö i sin ”comeback” i Pittsburgh.

Men Nicklas Bäckström kunde i alla fall fira att han nådde milstolpen 250 mål – och tog sig upp på delad femteplats i NHL:s poängliga.

På grund av covid-explosion bland de planerade motståndarna hade Washington Capitals suttit sysslolösa i en vecka när de kom ut på isen i PPG Paints Arena för söndagens matiné mot gamla rivalen Pittsburgh – och det märktes.

De var lite rostiga, lite ”off” och fick också stryk med 6-3 – efter två Penguins-mål i tom kasse i slutet.

Men Nicklas Bäckström, som fått en smått sensationell start på den här underliga säsongen, glänste igen. Framförallt i slutet av andra perioden, när han tog emot pucken framför hemmakassen och fintade bort Evgeni Malkin så uttrycket ”stjäla godis av ett barn” fick ny innerbörd.

Därmed nådde ”Bäckis” också milstolpen 250 mål i NHL-karriären – och fler jubileum av den sorten väntar troligen inom kort. Den 33-årige gästriken har 55 poäng kvar till 1000:e poängen och 31 matcher till 1000:e matchen.

Söndagens mål var tillika det sjunde den här säsongen. Så många fullträffar har han aldrig tidigare prickat in på de inledande tretton matcherna. De ger honom klar ledning i svenska poängligan och delad femteplats i den totala poängligan.

Kort sagt:

Det verkar vara ”Bäckis” år i år.

Bäckström (mitten) har rivstartat NHL-säsongen.
Foto: Keith Srakocic / TT NYHETSBYRÅN
Bäckström (mitten) har rivstartat NHL-säsongen.
Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!