Bara en seger på fyra matcher.

Idag – underläge efter bara fyra minuter.

AIK:s start i hockeyallsvenskan har varit allt annat än en isdans på rosor.

AIK fick tuffaste möjliga start i bortamötet med Tingsryd i Hockeyallsvenskan.

Tingsryd tog ledningen efter bara fyra minuter genom Jakob Heljemo och mardrömsstarten var därmed ett faktum för AIK. Inte blev det bättre fem minuter senare då Tingsryd ökade på sin ledning efter mål i powerplay av Ludvig Elvenes. Hemmalaget fick snabbt ordning på powerplayspelet och 2–0 målet var helt enligt hockeymanualen. Pass i sidled och förflyttning på målvakten, direktskott och mål. Uppförsbacke av det brantare slaget för AIK.

Det såg ut som att resultatet skulle stå sig då andra perioden länge förblev mållös. Men AIK lyfte sig mot slutet då man både reducerade och kvitterade innan den tredje periodpausen. AIK:s mål gjordes av Amil Krupic och Dennis Fröland, det senare i powerplay. Den tredje perioden skulle bli en riktig rysare.
Efter tio minuter in i tredje perioden hade dock AIK spelat till sig en 4–2 ledning och rysaren verkade utebli.
Men Tingsryd kämpade sig kvar i matchen och reducerade med nio minuter kvar genom Roman Semjonov. AIK höll sedan undan och segrade till slut med 5–3 efter mål i tom bur av Nicklas Heinerö. Tre viktiga poäng till AIK.