”Håller aldrig i ett slutspel”

Publicerad 2023-02-24

Björklöven knockade AIK på Hovet.

Förlorar man skotten överlägset är det svårt att vinna ishockeymatcher.

Men har man en storspelande målvakt, en effektiv offensiv och ett motståndarlag som slarvar så kan det gå vägen.

Det gjorde det för Björklöven i 5–1-segern borta mot AIK.

Spelmässigt har Björklöven gjort bättre matcher. AIK var dominant i skottstatistiken och avlossade 38 skott på mål att jämföra med Björklövens 16.

Men det spelade mindre roll då Joona Voutilainen imponerade mellan Björklövens stolpar samtidigt man gjorde mål på det mesta.

Men lagets tränare Viktor Stråhle var inte nöjd.

”Spelet håller aldrig”

– Det här spelet håller aldrig i ett slutspel. Vi är bra i tio minuter sen är det rent ut sagt dåligt. Det är som att man laddar för en 50-årsfest men man kommer inte längre än förfesten. Det var lite så vi gjorde, säger Stråhle till C More.

”Löven” gjorde 1–0 efter fyra minuters spel då Jacob Andersson fick pucken till skänks av AIK-försvaret och sköt ett skott som Maxime Fortier styrde in. Två minuter senare bröt Alexander Wiklund en AIK-passning, blev fri och satte 2–0 i numerärt underläge.

Ledningen dubblades sedan i andra perioden.

Utbytt – efter tio skott

Joel Mustonen satte 3–0 och med fem minuter kvar av mittenakten utnyttjade Björklöven ett nytt AIK-slarv och Scott Pooley kom ensam med målvakten. Då satte han 4–0 på Björklövens blott tionde skott i matchen, varpå AIK bytte ut målvakten Claes Endre till förmån för Niklas Lundström.

Björklöven vann till slut med 5–1.

– Är man förbannad efter en vinst är det ett bra tecken. Nu är i och för sig inte jag förbannad, jag är ganska glad, säger ”Lövens” lagkapten Fredric Andersson.

Det var lagets femte raka seger och efter matchen var man temporära serieledare – i en liten stund. Modo, som var på samma poäng men med sämre målskillnad, mötte Djurgården senare under fredagskvällen och förlorade efter förlängning med 3–4. Därmed toppar Modo tabellen med en poängs försprång.