Publicerad 2022-04-09

Östersund är fortsatt obesegrat i kvalserien.

Under lördagen besegrades Väsby enkelt på hemmaplan med 6–0.

Det betyder att Östersund nu placerar sig högst upp i tabellen.

Östersunds Johan Mörnsjö öppnade målskyttet redan efter fyra minuter och därefter öste de på. Mörnsjö lyckades även pricka in ytterligare ett av hemmalagets sex mål i krossen.

Väsby var chanslösa och fick inte hål på Östersundsmålvakten Isak Mantler en enda gång vilket betyder att Mantler har hållit nollan i två raka matcher.

Vinsten innebär att Östersund går om både Hudiksvall och Nybro i tabellen och därmed placerar sig allra högst upp efter två spelade matcher.

Det går tungt för Halmstad Hammers som skrällde sig till en plats i kvalserien genom att slå ut Tranås, Mariestad och Kalmar på vägen.

Under lördagen förlorade de sin andra raka match när de gästades av Dalen.

Efter att ha tagit ledningen två gånger om lyckades Dalen både kvittera och till slut gå om. Halmstad var dock inte nöjda där.

Med två minuter kvar att spela kvitterade Robin Dahse för hemmalaget och matchen gick till förlängning.

Efter en mållös förlängning var det straffar som skulle skilja lagen åt. Då klev den före detta HV71-stjärnan Martin Thörnberg fram och säkrade Dalens första seger i kvalserien.

Ettan ställdes mot tvåan när Hudiksvall tog emot Nybro Vikings i en jämn tillställning.

Hudiksvalls första mål i matchen kom sent in i den första perioden. Därefter väntade två helt jämna perioder innan Nybro gjorde ett desperat försök till en kvittering genom att plocka ut målvakten.

Hudiksvall lyckades tillslut att hålla undan och vinna matchen med 3–2 och placerar sig därmed strax bakom Östersund i tabellen.

Sportbladet sänder hela kvalserien på Sportbladet Play - nästa omgång spelas på tisdag 12 april!