Blidh sänkt med hård tackling – i Bostons seger

Publicerad 2022-01-21

NEW YORK. Boston-svensken Anton Blidh åkte i natt på en hård propp av Washingtons Tom Wilson och tvingades lämna isen hemma i TD Garden.

– Vi vet inte hur allvarlig skadan är, konstaterar coachen Bruce Cassidy.

Det var i slutet av första perioden i mötet mellan Boston och Washington göteborgaren Anton Blidh – som till sist etablerat sig på allvar i Bruins-truppen den här säsongen och sett riktigt het ut på slutet – åkte på en tuff smäll av Wilson ute på isen.

Tacklingen var ren – rakt i bröstkorgen – men hård och Anton fick sig en rejäl flygtur.

Han tog sig sedan snabbt till omklädningsrummet och återkom inte mer i matchen.

– Han har en skada i överkroppen men vi vet ännu inte hur allvarlig den är, säger coachen Bruce Cassidy.

Han har inga särskilda synpunkter på Wilsons tackling, men desto mer upprörd är känslorna i Boston-lägret över en incident senare i matchen, när Garnet Hathaway sänkte Brad Marchand med en tackling i ryggen.

– Hathaway var ute etter ”Marshy”, han är den sortens spelare. Det var en smutsig tackling, säger David Pastrnak.

Själva matchen såg ut att gå till förläning efter att Nicklas Bäckström med sitt första mål för säsongen – han har ju just börjat spela efter sin höftskada – kvitterat till 3-3 i mitten av tredje perioden. Men när bara 45 sekunder återstod avgjorde backstjärnan Charlie McAvoy för hemmalaget.

– Det var en bra batalj, båda lagen kämpade hårt in i det sista. Naturligtvis kändes det tråkigt att de fick in det där sena målet, det hade suttit bra med åtminstone en poäng, säger ”Bäckis”.